Χθες, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, άφησε για λίγο στην άκρη την πολιτική και ταξίδεψε  στον μαγικό κόσμο του βιβλίου, σε μια βιβλιοφιλική αποκλειστική συζήτηση με τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς Κώστα Μοστράτο και Φίλιππο Παππά, στην εκπομπή του Αθήνα 9.84  ”Αθήνα το Φελέκι σου”, η οποία θα μεταδοθεί ολόκληρη σήμερα  Σάββατο 24 Απριλίου στις 11 το πρωί.

Στην συζήτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

  • Θυμάται τα πρώτα του διαβάσματα στα σχολικά και φοιτητικά του χρόνια. Κάνει αναφορά  στην Μπλάιτον, σε ποικίλα ιστορικά βιβλία, στον Τοκβίλ και τον Μαξ Βέμπερ.
  • Αποκαλύπτει την αναγνωστική προτίμησή του στις πολιτικές βιογραφίες, από τον Λίνκον έως τον Ελευθέριο Βενιζέλο.
  • Μνημονεύει βιβλία στοχαστών (Κάνεμαν, Χρηστάκης, Μιλάνοβιτς) αλλά και λογοτεχνών που διαβάζει αυτή την περίοδο (Ισιγκούρο, Μουρακάμι, Καραγάτση).
  • Εμφανίζεται αισιόδοξος για το παρόν και το μέλλον του βιβλίου στην  Ελλάδα, με αφορμή την κίνηση των Χριστουγέννων αλλά και την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και την ταυτόχρονη έκδοση πολλών βιβλίων με αυτή τη θεματολογία.
  • Προαναγγέλλει νέο νομοθετικό  πλαίσιο για τον χώρο του βιβλίου, το οποίο -με αφορμή την εκπομπή –  όπως τόνισε, θα επισπευστεί.

Τέλος, προτείνει σε όλους μας να έχουμε αναγνωστικές αναζητήσεις και υπενθυμίζει ότι «…διαβάζοντας ένα  βιβλίο δεν είμαστε ποτέ μόνοι».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να ακούσετε τον ΑΘΗΝΑ 9,84