Κανονικά συνεχίζονται στο Μεσολόγγι οι εργασίες για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, τόσο στην οδό Ναυπάκτου, όσο και σε άλλα σημεία.

Αναφορικά με την «εμπλοκή» που υπήρξε με την εκτέλεση του έργου στην οδό Ναυπάκτου μετά από καταγγελίες περιοίκων δεν προέκυψε κάποια κακοτεχνία και έτσι συνεχίζονται οι εργασίες.

Ταυτόχρονα ερωτηματικά εγείρονται από την συστηματική παραπληροφόρηση για το συγκεκριμένο έργο.

Συγκεκριμένα, διακινούνται ακόμη και με δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, «καταγγελίες» για το έργο και την ποιότητά του, την στιγμή που οι νέοι αγωγοί, πουθενά, στο Μεσολόγγι δεν έχουν τεθεί σε λειτουργία!

Η αλήθεια είναι ότι κατά την κατασκευή σε ορισμένα σημεία προκαλούνται ζημιές στο υφιστάμενο δίκτυο οι οποίες και αποκαθίστανται.

Κάτι, όμως, που είναι εντελώς διαφορετικό, από το να καταγγέλλεται: «ότι το νέο δίκτυο είναι προβληματικό και έχει ζημιές»…

Αναφορικά με την «οδό Ναυπάκτου», η αλήθεια είναι ότι κατά την τοποθέτηση των νέων αγωγών, δεν υπήρξε πλήρης αποκατάσταση των υφιστάμενων, κάθετων στο δρόμο, αγωγών όμβριων, οι οποίοι, όμως, θα αντικατασταθούν με νέους, στο πλαίσιο του έργου της συνολικής ανάπλασης που ξεκινά τον επόμενο μήνα.

Επίσης είναι προφανές ότι πλήρης αποκατάσταση των τομών στο οδόστρωμα στην παρούσα φάση μόνο ως σπατάλη μπορεί να λογιστεί… αφού ο δρόμος θα «ξηλωθεί» συθέμελα…

Από πλευράς δήμου Μεσολογγίου για την «εμπλοκή» του έργου στην οδό Ναυπάκτου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ενημερώνει ότι συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες του έργου «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Ι.Π. Μεσολογγίου» της πράξης «Ύδρευση Εσωτερικού Δικτύου Μεσολογγίου» επί της οδού Ναυπάκτου σε όλο το μήκος και στη συνέχειά της επί της Παπαδιαμαντοπούλου, από την αρχή έως το ύψος του 2ου Λυκείου Μεσολογγίου.

 

Κατόπιν συνεργασίας, κοινής αυτοψίας και ανταλλαγής υπηρεσιακών εγγράφων των αρμόδιων υπηρεσιών για την οδό και για την εκτέλεση του έργου, ήτοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων-Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, διευκρινίστηκε ότι στην εν λόγω οδό υλοποιούνται κατ’ ουσία δύο έργα, της ύδρευσης και της ανάπλασης.

 

Όπως αποσαφηνίστηκε, το έργο της ανάπλασης περιλαμβάνει και νέα υδραυλική μελέτη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί εξ ολοκλήρου το θέμα της απορροής των όμβριων υδάτων της περιοχής.

 

Κατανοούμε απόλυτα την δύσκολη κατάσταση η οποία υπάρχει αυτή τη στιγμή και πρόκειται να επικρατήσει τους επόμενους μήνες και προσπαθούμε να αναχαιτίσουμε τα όποια προβλήματα προκύπτουν χωρίς καμία έκπτωση σε θέματα ασφάλειας ή τεχνικής αρτιότητας των δύο έργων.

 

Σας διαβεβαιώνουμε ότι παρακολουθούμε σε καθημερινή βάση τις εργασίες, ενώ οι εντολές προς την υπηρεσία μας είναι να διορθώνονται άμεσα τυχόν προβλήματα που προκύπτουν κατά την εκτέλεση του έργου.