Από τον συνδυασμό “ΣΥΜΜΑΧΊΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΈΛΛΟΝ” εκδόθηκε η ακόλουθη “ανακοίνωση – απάντηση” στα όσα υποστήριξε η δημοτική αρχή του Μεσολογγίου σχετικά με το πρόγραμμα χρηματοδότησης έργων “Αντώνης Τρίτσης” (διαβάστε εδώ):

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Με αφορμή την απάντηση σας που δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο, στις 29/1, για τα όσα σας καταμαρτυρούμε,  για τα ανύπαρκτα  έργα στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» θέλουμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα :

  1. Ασκούμε πάντα καλόπιστη, εποικοδομητική και όχι μικροπολιτική κριτική, με στόχο να σας κινητοποιήσουμε ώστε να κάνετε αυτό για το οποίο έχετε εκλεγεί και μάλιστα στον σωστό χρόνο, γιατί η πραγματικότητα δεν σας περιμένει και τα προγράμματα έχουν ημερομηνία λήξης.

 

  1. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά την προεργασία που χρειάζεται για να μπει ένα έργο σε κάποιο πρόγραμμα. Στον συνδυασμό μας κατά σύμπτωση είμαστε και οι τρείς οικονομολόγοι, με τεράστια εμπειρία και γνωρίζουμε από έργα και προγράμματα με  κάθε  λεπτομέρεια.  Εκείνο που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι αν χρειάζεστε ενάμιση χρόνο για να καταγράψετε τις ανάγκες του δήμου, έχετε σοβαρό πρόβλημα.

 

Ξέρουμε επίσης πολύ καλά ότι τα δημοτικά έργα έχουν «αμαρτωλό» παρελθόν , για τον λόγο αυτό τα παρακολουθούμε με μεγάλη  προσοχή .

Η ελλιπής όμως στελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου είναι δική σας ευθύνη.

Αν σε αυτό δεν έχετε την βοήθεια της κυβέρνησης,  θα έπρεπε να είχατε αντιδράσει αλλά δεν το κάνατε.

Με τις συνεχείς όμως μετακινήσεις τις οποίες  επιβάλετε στο προσωπικό της τεχνικής υπηρεσίας, έχετε το κύριο μέρος της ευθύνης για την αναποτελεσματικότητα, την οποία ισχυρίζεστε ότι έχει η υπηρεσία.

 

  1. Αν ανατρέξετε στις ανακοινώσεις και τα άρθρα μας, θα διαπιστώσετε ότι μονίμως καυτηριάζουμε την τακτική της Κυβέρνησης , που δεν ενισχύει  τους δήμους, την στιγμή που με κυβερνητικές  αποφάσεις  οι δήμοι στερούνται εσόδων από δημοτικά τέλη, μισθώματα κλπ.

Η κριτική μας αφορά :

  • Την διάθεση των ενισχύσεων που παίρνετε. Για παράδειγμα από επιχορήγηση που πήρατε  για σκοπούς του Covid-19, πληρώσατε εντέχνως και κρυφίως, τον χριστουγεννιάτικο στολισμό, την στιγμή που υπάρχουν πολύ πιο επιτακτικές ανάγκες.
  • Τις επιχορηγήσεις που δικαιούστε να πάρετε και τελικά χάνετε λόγω δικής σας αδράνειας.

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε την σωρεία λαθών που έχετε κάνει μέχρι τώρα π.χ. με την ενεργειακή κοινότητα.

Μη μας προκαλείτε λοιπόν και μην ερμηνεύετε  τα γραπτά μας,  σύμφωνα με τις επιθυμίες σας.

 

  1. Κύριε δήμαρχε θα συμφωνήσουμε ότι δεν παραλάβατε τον δήμο στην καλύτερη κατάσταση , αλλά μετά από ενάμιση χρόνο δεν μπορεί να επικαλείστε μονίμως την ίδια δικαιολογία.

Η απλή αναλογική  δεν είναι «τερατογένεση», είναι η ουσία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Η «τερατογένεση» υπάρχει στα μυαλά αυτών που χρησιμοποιούν τέτοιες εκφράσεις και αποκαλύπτει τον τρόπο που  σκέπτονται και το πόσο δημοκράτες  είναι.

Σας βολεύει βεβαίως η ενισχυμένη αναλογική, γιατί απεχθάνεστε τις συνεργασίες, προτιμάτε μια  διοίκηση  σε στυλ «one man show», έχετε υποβαθμίσει το δημοτικό συμβούλιο και την ενημέρωση των δημοτών   και είστε λίαν επιρρεπής στο χειροκρότημα και την δόξα!

Μόνο που η δόξα και το χειροκρότημα είναι σύμφυτα με την αποτελεσματικότητα, την οποία δεν έχετε.

 Σας επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι στηρίζουμε κάθε εποικοδομητικό μέτρο για τον δήμο μας και θα είμαστε αμείλικτα  επικριτικοί σε φαινόμενα διαφθοράς, αδιαφάνειας, ολιγωρίας και ανικανότητας.”