Το επόμενο 48ωρο αναμένεται να αποφασιστεί μεταξύ των μελών της παράταξης «Δήμος για τα Παιδιά μας» η «διάδοχη» κατάσταση στην εκπροσώπησή της μετά την παραίτηση του επικεφαλής της, πρώην δημάρχου Νίκου Καραπάνου.

Πληροφορίες μας αναφέρουν επίσης ότι αναμένεται να γίνει άμεσα πράξη η διεύρυνση της παράταξης καθώς υπάρχει έντονη φημολογία ότι θα προσχωρήσουν σε αυτή οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, Χρήστος Τέγας (σ.σ. έχει εκλεγεί με τον συνδυασμό και ανεξαρτητοποιήθηκε) και Σπύρος Διαμαντόπουλος. Με τον τελευταίο, λόγω των πρόσφατων γεγονότων στα δημοτικά δρώμενα έχει υπάρξει άμβλυνση των κακών σχέσεων του παρελθόντος.

 

Καλά πληροφορημένη πηγή μας μετέφερε ότι υπάρχει προσανατολισμός για συμμετοχικό μοντέλο διοίκησης του συνδυασμού, από τετραμελή γραμματεία, στην οποία θα προταθεί να συμμετέχουν οι κ.κ. Κώστας Δαουτίδης, Αγαθάγγελος Κότσαλος, Τάσος Σκαρμούτσος και ο Σπύρος Διαμαντόπουλος (στην περίπτωση που προσχωρήσει άμεσα), οι οποίοι και θα αποφασίσουν για τον εκπρόσωπο του συνδυασμού στα δημοτικό συμβούλιο.

Στόχος είναι η δημιουργία μιας αμφίδρομης σχέσης με την κοινωνία για προώθηση ζητημάτων, με τον πρώην δήμαρχο να «ευλογεί» το μοντέλο της συνδιοίκησης για περίπου ένα χρόνο, έως ότου ξεκινήσει 18 μήνες πριν τις εκλογές η διαδικασία ανάδειξης του κατάλληλου προσώπου που θα ηγηθεί του συνδυασμού στις επόμενες εκλογές.

Άλλωστε όπως επεσήμανε ο Νίκος Καραπάνος και στη δήλωσή του για την παραίτησή του από επικεφαλής του συνδυασμού επιδίωξή του θα είναι η ομαδικότητα αλλά και η συσπείρωση των μελών του συνδυασμού, ώστε ο επόμενος δήμαρχος Μεσολογγίου να προέρχεται από τα «σπλάχνα» της παράταξης «Δήμος για τα Παιδιά μας».

Πέρα αυτών όμως, εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες γεγονός θα είναι ότι θα αυξηθεί η δύναμη του συνδυασμού “Δήμος για τα Παιδιά μας” στο δημοτικό συμβούλιο καθώς θα διαθέτει 14 έδρες έναντι 12 της παράταξης του δήμαρχου, Κώστα Λύρου.