Σημαντικά οικονομικά στοιχεία, έργα υποδομών και παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών παρουσίασε ο Δήμαρχος Μεσολογγίου, Σπύρος Διαμαντόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις 25 Φεβρουαρίου 2025.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης του Δήμου, με αύξηση των ταμειακών διαθεσίμων στα 5,83 εκατ. ευρώ και μείωση των οφειλών των πρώην νομικών προσώπων, που συνολικά ανέρχονταν σε 4,58 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, τόνισε τις αυξημένες εισπράξεις από τη ΔΕΥΑΜ, οι οποίες ενισχύθηκαν κατά 23,13% λόγω ρυθμίσεων και αυστηρότερων ελέγχων στις οφειλές των καταναλωτών.
Στην συνέντευξη τύπου το παρών έδωσε το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ της Αιτωλοακαρνανίας με εκπροσώπους τους, ενώ σχολιάστηκε αρνητικά από πολλούς παριστάμενους. η απουσία εκπροσώπου από τοπικό ΜΜΕ του Μεσολογγίου που αντιπολιτεύεται ακραία τη δημοτική αρχή.
“Τι φοβούνται και δεν ήρθαν να θέσουν ερωτήματα “Face to Face”; Μήπως τις απαντήσεις;” αναρωτήθηκαν πολλοί παριστάμενοι…
Μεγάλα Έργα και Βελτιώσεις Υποδομών
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα έργα υποδομών, με συνολικό προϋπολογισμό 27 εκατ. ευρώ. Ανάμεσα στις παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ή προγραμματίζονται είναι η αναβάθμιση της κεντρικής πλατείας Μπότσαρη, η ανάπλαση οδών, η ενεργειακή αναβάθμιση του Δήμου, καθώς και νέα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης.
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο παρουσίασε αύξηση των εσόδων του κατά 58% το 2024, παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα και τα χρέη ύψους 4,42 εκατ. ευρώ. Ο Δήμος προχώρησε σε ρυθμίσεις και παρεμβάσεις που αναμένεται να βελτιώσουν τη λειτουργία του λιμανιού και να ενισχύσουν την οικονομική του βιωσιμότητα.
Διαχείριση Καθημερινότητας και Πολιτών
Η Δημοτική Αστυνομία προχώρησε σε εντατικοποίηση των ελέγχων, με 1.645 κλήσεις για παραβάσεις ΚΟΚ το 2024, έναντι μόλις 75 το 2023. Παράλληλα, αυξήθηκαν οι έλεγχοι για τη χρήση κοινόχρηστων χώρων, ενισχύοντας τα δημοτικά έσοδα.
Στον τομέα της καθαριότητας και του πρασίνου, ο Δήμος προσέλαβε 70 νέους εργαζομένους, αναβάθμισε τον εξοπλισμό του και προγραμματίζει νέες προσλήψεις το 2025. Σημαντικές ήταν επίσης οι ενέργειες για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, με αύξηση των στειρώσεων και της σίτισής τους.
Προκλήσεις και επόμενα Βήματα
Παρά τη θετική εικόνα, ο Δήμαρχος αναγνώρισε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές προκλήσεις, όπως η υποστελέχωση της ΔΕΥΑΜ, οι αυξημένες δικαστικές εκκρεμότητες και τα υψηλά χρέη που κληροδοτήθηκαν από τις προηγούμενες διοικήσεις.
«Ο στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια για έναν Δήμο οικονομικά ισχυρό, με έργα που κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητα των πολιτών», τόνισε ο Σπύρος Διαμαντόπουλος, καταλήγοντας ότι οι παρεμβάσεις του 2025 θα επικεντρωθούν στην εξασφάλιση πρόσθετων πόρων και στην επιτάχυνση των προγραμματισμένων έργων.