Κάθε μεγάλη ελληνική γιορτή συνοδεύεται παραδοσιακά από ένα πιάτο που περιλαμβάνει κάποιο εκλεκτό κρέας. Μια και οι επιλογές στη χώρα μας είναι πολυάριθμες, η τελική επιλογή μας χρειάζεται λίγο παραπάνω χρόνο για να γίνει.
Πώς να τα καταφέρουμε άλλωστε, όταν στα e-shops των σύγχρονων κρεοπωλείων https://roussis.com.gr/ μένουμε να κοιτάμε για ώρες όλες τις διαφορετικές ποικιλίες κρεάτων;
Αρνί, ζυγούρι, γαλοπούλα, μοσχάρι, χοιρινό και άλλα καλοδιαλεγμένα κομμάτια μάς περιμένουν κι εμείς πρέπει να διαλέξουμε, Ας δούμε λοιπόν τις κύριες ελληνικές γιορτές, μήπως και μπορέσουμε να βρούμε τι ταιριάζει καλύτερα να διαλέξουμε.
- Χριστούγεννα
Τα Χριστούγεννα είναι κάπως «ελεύθερης» επιλογής, αφού η ελληνική οικογένεια έχει την τιμητική της, με ή χωρίς φαγητό. Πάλι καλά δηλαδή που υπάρχουν τα δώρα και τα γλυκά που παίρνουν λίγη από τη λάμψη ενός κυρίως φαγητού. Για να ικανοποιηθεί ολόκληρη η οικογένεια όμως χωρίς να γίνουν διακρίσεις και να χαλάσει η ατμόσφαιρα, η γαλοπούλα φαίνεται η καλύτερη επιλογή, αφού είναι ελαφριά και δεν σπέρνει τη διχόνοια στο τραπέζι.
- Τσικνοπέμπτη
Όσοι δεν επιλέξουν σουβλάκι από το σουβλατζίδικο της γειτονιάς, μαγειρεύουν σπιτικά, δίνοντας έτσι έμφαση στην ποιότητα. Τα παϊδάκια μπορούν να θεωρηθούν η πιο ταιριαστή επιλογή, αφού είναι πιο εύκολα στο «μαμ», και φυσικά ένα ζυγούρι έχει τα ιδανικά. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε λίπη είναι ικανή να προσφέρει διατροφικές αμαρτίες, λίγο πριν την έναρξη της νηστείας. Τι καλύτερο λοιπόν από μια επιτρεπτή αμαρτία;
- Πάσχα
Πάσχα χωρίς αρνί γίνεται; Και μόνο στη σκέψη της υποθετικής έλλειψης αρνιού από το λαμπριάτικο τραπέζι σίγουρα δημιουργούνται σκοτεινές σκέψεις. Είτε στη σούβλα είτε στον φούρνο, το αρνί μαζεύει την οικογένεια στο τραπέζι όπως το “Music” της Madonna: “Music makes the people come together”.
- Δεκαπενταύγουστος
Ο κόσμος τρώει έξω τον Δεκαπενταύγουστο και σίγουρα εδώ πρέπει η επιλογή μας να είναι ελαφριά, ευέλικτη και γευστική. Μερικές μοσχαρίσιες μπριζόλες λοιπόν με τηγανητές ή ψητές πατάτες είναι ό,τι καλύτερο για μεσημεριανό στον κήπο, στο εξοχικό ή στο χωριό, αφού πέρα από ελαφριές για το στομάχι, είναι και μια πιο ξεκούραστη επιλογή για τον/την σεφ της ημέρας.
Οι ελληνικές γιορτές είναι άμεσα συνδεδεμένες με το φαγητό που καταναλώνεται σε αυτές. Από τις παιδικές μας αναμνήσεις έως τα σημερινά μας τραπέζια, το κρέας σε κάθε του μορφή αποτελεί τον κύριο πρωταγωνιστή του εκάστοτε τραπεζιού, με κάθε άλλο πιάτο να φαίνεται «συνοδευτικό». Στην τελική όμως, οι αναμνήσεις δεν δημιουργούνται από το φαγητό, αλλά από την παρέα μας. Και με αυτή συνδεόμαστε μέσω του φαγητού που προσφέρουμ






