Θανάσης Λύρος

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ι. Π. Μεσολογγίου, Θανάσης Λύρος, με αφορμή το επικείμενο debate των Υποψηφίων Δημάρχων Ι. Π. Μεσολογγίου, δήλωσε τα ακόλουθα:

 

«Προ 20ημέρου περίπου δέχτηκα την επίσκεψη του Συμεών Γκόρπα, ο οποίος μου συστήθηκε ως Δημοσιογράφος και Εκδότης – Διευθυντής του Περιοδικού ‘‘Ούριος Άνεμος’’ και με κάλεσε να συμμετάσχω σε μία κοινή συνέντευξη (debate) των Υποψηφίων Δημάρχων Ι. Π. Μεσολογγίου, την οποία οργανώνει το εν λόγω περιοδικό και τοπικά ΜΜΕ.

 

Στην έγγραφη πρόσκληση που μου ενεχείρησε αναγραφόταν πως η συνέντευξη θα λάμβανε χώρα στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας στο Μεσολόγγι, την Κυριακή, 1η Οκτωβρίου 2023., θα μετείχαν Δημοσιογράφοι και τοπικά ΜΜΕ και θα μεταδίδονταν απ’ ευθείας στο κοινό.

Προφορικώς όμως με ενημέρωσε πως η συνέντευξη θα πραγματοποιείτο κεκλεισμένων των θυρών, παράμετρος που απουσίαζε από την επίσημη πρόσκληση. Του είπα ότι θα το σκεφτώ και θα μιλήσουμε.

 

Από τρίτους πληροφορήθηκα πως η ημερομηνία άλλαξε, χωρίς να ενημερωθώ στο παραμικρό ή να ερωτηθώ αν η αλλαγή αυτή διευκολύνει τον συνδυασμό μας.

 

Και ξαφνικά την Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023, λαμβάνω ένα τηλεφώνημα από τον κ. Γκόρπα, που με πληροφορούσε πως η πολυθρύλητη συνέντευξη θα γίνει τελικά την Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2023 και πάλι χωρίς να ερωτηθώ στο παραμικρό, αν έχω διαθέσιμο χρόνο.

 

Του απάντησα πως δεν θα συμμετάσχω σ’ αυτήν την συνέντευξη, διότι η οργάνωσή της είναι πολύ πρόχειρη, απαράδεκτη και ύποπτη, καθ’ ότι δεν γνωρίζουμε ποιος ή ποιοι αποφάσισαν για την ημερομηνία, την ώρα και τον τρόπο διεξαγωγής της και ποιος ή ποιοι πρότειναν και ενέκριναν την διεξαγωγή της ‘‘κεκλεισμένων των θυρών’’, χωρίς εμείς να μετάσχουμε σε κάποιου είδους σύσκεψη ή να ερωτηθούμε για το παραμικρό.

 

Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν κλείνουν τις πόρτες, τις θέλουν ανοιχτές, να μπαίνει το Φως, η Αλήθεια. Εμείς ούτε έχουμε να κρύψουμε ούτε να φοβηθούμε τίποτε. Η προσφορά μας στο καλό του τόπου είναι πανθομολογούμενη και δεν μπορεί να κρυφτεί, όσες θύρες κι αν κλείσουν.

 

Έπειτα, με ποιους να συζητήσουμε; Μ’ αυτούς που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα, κατέστρεψαν τον τόπο μας και έχουν το θράσος να ξαναζητάνε ψήφο; ΑΥΤΟΙ τρέμουν να αντικρύσουν τον κόσμο και κρύβονται, προσπαθούν δε με στημένες δημοσκοπήσεις και με εξαγορά συνειδήσεων -και μάλιστα με λεφτά που εισέπραξαν από τον Δήμο- να υφαρπάξουν την ψήφο του λαού.

 

Δεν μπορεί άνθρωποι που απουσιάζουν από τον τόπο μας, έρχονται μόνο για διακοπές στο Μεσολόγγι, άρα δεν έχουν άμεση αντίληψη των συμβαινόντων στον Δήμο μας, να θέλουν να μας οργανώσουν και να μας συντονίσουν.

 

Θα προτιμήσουμε, λοιπόν, να αξιοποιήσουμε τον

χαμένο χρόνο μιας τέτοιας συνέντευξης για την ενημέρωση των συμπολιτών μας».