Μια εποικοδομητική συζήτηση για τις προοπτικές της περιοχής του Μεσολογγίου στη “μετά COVID-19” εποχή έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης χθες το απόγευμα με πρωτοβουλία της Ο.Μ. «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» Μεσολογγίου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι πρώην «κορυφαίοι» υπουργοί,  Νίκος Παππάς και Γιώργος Τσίπρας που είναι υπεύθυνοι του οικονομικού τομέα του κόμματος παρουσιάστηκαν από τους συμμετέχοντες, τόσο τα γενικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος, όσο και μια σειρά από τοπικά ζητήματα και παθογένειες που δρουν ως «τροχοπέδη» στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.

Το πλέον σημαντικό συμπέρασμα που προέκυψε από την συζήτηση είναι η απουσία ενός συγκεκριμένου αναπτυξιακού σχεδίου για την περιοχή του Μεσολογγίου με βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους  το οποίο και θα μπορούσε να αποτελέσει τον οδικό χάρτη, για την ανάδειξη και αξιοποίηση των σημαντικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.

Παράλληλα από όλους τους ομιλητές τονίστηκε το αρνητικό οικονομικό κλίμα που επικρατεί στην περιοχή του Μεσολογγίου τα τελευταία χρόνια που κυρίως αποδίδεται στη δραματική μείωση του αριθμού των φοιτητών, αλλά και στην καθυστέρηση που καταγράφεται στην υλοποίηση του έργου της Μαρίνας Μεσολογγίου που αποτελεί κατεξοχήν αναπτυξιακό έργο για την περιοχή.

Στην συζήτηση συμμετείχαν και κατέθεσαν τις απόψεις τους για την μετά COVID-19 οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θάνος Μωραΐτης και Γιώργος Βαρεμένος, η πρώην βουλευτής, Μαρία Τριανταφύλλου, οι πρώην γενικοί γραμματείς, Γρηγόρης Θεοδωράκης και Παυσανίας Παπαγεωργίου, το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Γεράσιμος Θεοφιλάτος,  η πρόεδρος της Κοινότητας Μεσολογγίου, Όλγα Δασκαλή, ο δημοτικός σύμβουλος Μεσολογγίου, Παντελής Σκαρμούτσος, ο επόπτης του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Ζαχαρίας Νικολογιάννης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεσολογγίου, Βασίλης Σπυρόπουλος, ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, Φώτης Περγαντής, ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, Επαμεινώνδας Λύρος, ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου, Σπύρος Αντωνόπουλος, ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου, Μάκης Κοτσίρης, ο διαχειριστής του MessolonghiNews, Δημήτρης Μαλαβέτας, ενώ τον συντονισμό της συζήτησης έκανε η Καλλιρρόη Πατρινού.