«Δυτικά Επιχειρείν 2021»-Περιφερειακή Ανάπτυξη και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα  στο Στρατηγικό Συνέδριο στο Αγρίνιο

Το Σάββατο 20 Νοεμβρίου στο συνεδριακό πολυχώρο EMILEΟΝ

 

Οι κρίσιμοι τομείς της περιφερειακής ανάπτυξης και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας θα τεθούν επί τάπητος στο Στρατηγικό Συνέδριο «Δυτικά Επιχειρείν 2021» που θα διεξαχθεί στο Αγρίνιο το προσεχές Σάββατο, 20 Νοεμβρίου.

 

Στο συνεδριακό πολυχώρο EMILEΟΝ, κατά τις ώρες 09.30 έως 18.00, πρόσωπα της πολιτικής , της αυτοδιοίκησης, της αγοράς και της παιδείας θα εκθέσουν τις απόψεις τους  στο Συνέδριο που αποτελεί υβριδική εξέλιξη στον τομέα των εκδηλώσεων καθώς συνδυάζει τη φυσική παρουσία των συνέδρων, με τη διαδραστική, digital παρακολούθηση των εξ αποστάσεως συμμετεχόντων.

 

Το Συνέδριο διοργανώνεται από την AgrinioMedia και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ) και τελεί υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του Δήμου Αγρινίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδος, του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και του Τμήματος Αιτωλοακαρνανίας του ΤΕΕ.

Αποτελεί πρωτοβουλία συνεργασίας θεσμικών φορέων της Δυτικής Ελλάδος και παραγόντων της Αγοράς που επιδιώκουν τη δημιουργία ενός νέου βιώσιμου-παραγωγικού Μοντέλου Οικονομικής Ανασυγκρότησης, ως απόρροια και αποτέλεσμα υλοποίησης του γενικότερου Εθνικού Σχεδίου Ανάπτυξης. Η συστράτευσή τους αποτελεί ένδειξη της υψηλής σημαντικότητας και της στρατηγικής αναγκαιότητας διεξαγωγής του συνεδρίου.

 

Τον λόγο, μεταξύ άλλων, θα λάβουν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο τομέαρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ και πρ. υπουργός Αλέξης Χαρίτσης και ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου είναι μεταξύ των ομιλητών όπως εξάλλου και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων Χάρης Λαμπρόπουλος και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου.

 

Η θεματολογία του συνεδρίου θα επικεντρώσει στις  εξελίξεις στην οικονομία-περιφερειακή ανάπτυξη, στον αγροδιατροφικό τομέα και την περιβαλλοντική διαχείριση, στην αειφόρο ανάπτυξη ως μοντέλου επανεκκίνησης  της ελληνικής οικονομίας και στη νέα επενδυτική στρατηγική και τους παράγοντες σταθεροποίησης της αγοράς.

 

Με στόχο άλλωστε την ασφαλή – υγειονομικώς άρτια κάλυψη της εκδήλωσης και προστασία των συμμετεχόντων έχει προγραμματιστεί εκ μέρους των διοργανωτών το σύνολο  των προβλεπόμενων ενεργειών και διαχειρίσεων ενώ η παρακολούθηση θα γίνει με βάση τα ισχύοντα μέτρα, με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (έως έξι μήνες) και ταυτότητα.

 

Με μεγάλο ενδιαφέρον εξάλλου αναμένεται το αναλυτικό πρόγραμμα των εργασιών του συνεδρίου, που θα μεταδίδεται σε Live Streaming στο κανάλι Δυτικά Επιχειρείν 2021 | Αγρίνιο 20/11/2021 – YouTube  ενώ περισσότερες πληροφορίες αναγράφονται στην ιστοσελίδα www.dytika-epixeirein.gr/