Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη κηρύσσεται τριήμερο πένθος για τα θύματα της σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ενώ ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Λάρισα.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Πρωθυπουργού κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών από την 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

Οικονόμου: Ξεκίνησε έρευνα για αποσαφήνιση των συνθηκών του δυστυχήματος

«Από την πρώτη στιγμή το σύνολο του κρατικού μηχανισμού βρέθηκε στο πεδίο. Ανά τομέα ευθύνης τους επιχειρούν από την πρώτη στιγμή πάνω από 500 άνθρωποι, ενώ εκεί βρίσκονται και οι ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Μεταφορών. Από την πρώτη στιγμή του δυστυχήματος οι αρμόδιοι υπουργοί βρέθηκαν στο συντονιστικό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας, ενώ στη Λάρισα μεταβαίνει και ο πρωθυπουργός» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σχετικά με τη σιδηροδρομική τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη.

«Για τα αίτια του τραγικού αυτού δυστυχήματος θα γίνει έρευνα από τις αρμόδιες Αρχές. Έχει, ήδη, ξεκινήσει, προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη να κινούνται για πολλά χιλιόμετρα στην ίδια γραμμή δύο τρένα στην αντίθετη κατεύθυνση» πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΤ