Με την ακόλουθη ανακοίνωση του συνδυασμού “ΣΥΜΜΑΧΊΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΈΛΛΟΝ” δίνεται απάντηση στα όσα καταλόγισε στην παράταξη ο δημοτικός σύμβουλος Μεσολογγίου Τάκης Κοτσόργιος σχετικά με την υπερψήφιση από τα μέλη της, του τεχνικού προγράμματος του δήμου (ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΕΔΏ):

 

“Με αφορμή την τελευταία επιστολή του κου Κοτσόργιου και παρ ότι κατά κανόνα δεν  συνηθίζουμε  να απαντάμε στις εμπαθείς,  κακόβουλες  και παραληρηματικές  αναρτήσεις του, προσπαθώντας  να μην  υποβιβάσουμε το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης, σήμερα θα κάνουμε μια εξαίρεση γιατί δυστυχώς, ο κύριος αυτός  έχει ξεφύγει από την πραγματικότητα έχοντας  μόνιμη ‘’τρικυμία εν κρανίω’’.

Για να πάρουμε λοιπόν τα πράγματα όπως ακριβώς είναι και όχι όπως τα φαντάζεται ο εν λόγω κύριος :

  1. Την επομένη της δημοσίευσης, με ανακοίνωσή μας έχουμε κατακεραυνώσει τον νόμο της Ν.Δ. για την τοπική αυτοδιοίκηση, πράγμα που έχουμε επαναλάβει πολλές φορές  έκτοτε τόσο με νέες ανακοινώσεις μας, όσο και μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια.  Από τον νυν Δήμαρχο ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή, εάν έχει έστω και στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία  να ακυρώσει τον νόμο στην πράξη και ανεξαρτήτως της άποψης των επιτροπών, να μην λαμβάνονται αποφάσεις, αν αυτές δεν ψηφίζονται από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό για μας ήταν όρος απαράβατος για οποιαδήποτε συνεργασία, δεν έγινε αποδεκτός και έτσι δεν μπήκε ποτέ θέμα συνεργασίας.  Ο κος Κοτσόργιος όμως δεν βλέπει την πραγματικότητα αλλά κινείται μόνο ακούγοντας τις ‘’εσωτερικές του φωνές’’.

 

  1. Υπεύθυνος για τον νόμο περί αυτοδιοίκησης είναι ο κος Θεοδωρικάκος και το Υπουργείο Εσωτερικών.  Δήμαρχος έχοντας μειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, βολεύεται μια χαρά, με το να ακολουθεί τον νόμο. Για το ότι χάνει τα προγράμματα, δεν ενημερώνει και δεν απάντα σε ερωτήσεις, είναι γνωστό, για το λόγο αυτό άλλωστε προσπαθούμε να ενημερώνουμε τους δημότες με κάθε πρόσφορο τρόπο.

 

Θα μας ήταν πολύ βολικό να απέχουμε από τα καθήκοντά μας, παριστάνοντας  μόνιμα την  ‘’φωνή διαμαρτυρίας’’,  ώστε να μην υπάρχει η νόμιμη απαρτία στο δήμο,  καταδικάζοντάς τον  σε πλήρη απραξία και ανικανότητα λειτουργίας, εν μέσω πανδημίας , ταλαιπωρώντας, δημότες και εργαζομένους.

Η  παράταξή μας, κάνει υπεύθυνη αντιπολίτευση  ακολουθώντας  την φωνή της σύνεσης και της λογικής  και εξασφαλίζει με την παρουσία της  στο  Δημοτικό Συμβούλιο την λειτουργία του Δήμου, έτσι ώστε εσείς να έχετε την ‘’πολυτέλεια’’ να κάνετε ανεύθυνη πολιτική  εκ του ασφαλούς!

 

  1. Ο κύριος Παπαδόπουλος έχει αποδείξει ότι είναι κατά γενική ομολογία,  μακράν ο καλύτερος  διοικητής που έχει περάσει  ποτέ από το Νοσοκομείο Μεσολογγίου. Όποιος αναγνωρίζει το έργο του πρέπει και επιβάλλεται να τον στηρίζει, γιατί έτσι στηρίζει το κοινωνικό έργο του Νοσοκομείου μας.   Με τις συκοφαντίες σας δεν μπορείτε να τον  θίξετε, σταματήστε λοιπόν να αυτό-γελοιοποιείσθε.

 

  1. Το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου ανέρχεται σε 21,618.430 ευρώ, εξ αυτών τα 21.051.430 ευρώ αφορούν υπόλοιπα ανεκτέλεστων έργων από το 2015 έως και το 2020 τα οποία δεν αλλάζουν. Το ποσό του νέου τεχνικού προγράμματος για το 2021 είναι μόνο 567.000 ευρώ ! Δυστυχώς με το ποσό αυτό, το μόνο που μπορεί να κάνει ένας δήμος, είναι να βουλώσει μερικές λακκούβες, να αλλάξει μερικές λάμπες και να καθαρίσει στοιχειωδώς τον δήμο. Περιθώρια για σοβαρό τεχνικό πρόγραμμα  με αυτό το ποσό δεν υπάρχουν και αυτός είναι ο κύριος λόγος  που η παράταξή μας δεν κατέθεσε δικό της τεχνικό πρόγραμμα .

 

Το εάν σωστά η όχι απερρίφθη από τις υπηρεσίες του  δήμου το τεχνικό πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης,  δεν είμαστε αρμόδιοι να το κρίνουμε, ούτε την κατάλληλη πληροφόρηση έχουμε, αυτό είναι θέμα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην οποία σωστά προσέφυγε ο κος Καραπάνος, δεν βιαζόμαστε λοιπόν να κρίνουμε, αλλά θα περιμένουμε το πόρισμα για να τοποθετηθούμε.

Σας υπενθυμίζω ότι ο κος Καραπάνος είναι πρώην Δήμαρχος, έμπειρος πολιτικός και δεν έχει ανάγκη από αυτόκλητους υποστηρικτές, εκτός και κάνετε αυτό για το οποίο ψευδώς μας κατηγορείται, συμπλέετε δηλαδή με την αξιωματική αντιπολίτευση !

Τέλος, εξηγήστε μας παρακαλώ κε Κοτσόργιο, εσείς που αγωνίζεσθε για τον δήμο και όχι για τον εαυτό σας, αληθεύει η πληροφορία μας ότι στείλατε επιστολή στον δήμο ζητώντας να αναλάβετε πρόεδρος του Λιμενικό Ταμείου;  Μήπως αποφασίσατε  για το καλό του δήμου να συμπλεύσετε και με την παράταξη του δημάρχου;

 Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά, με την ελπίδα ότι η πολιτική σας στάση και οι επιλογές σας το νέο χρόνο, θα για το καλό των δημοτών.”