Καθαριότητα στο δήμο Μεσολογγίου: Ο μεγάλος ασθενής…

Δεν είναι λίγες οι φορές που εργαζόμενοι σε διάφορους τομείς, κυρίως του δημοσίου τομέα γίνονται «σάκος του μποξ» προκειμένου να καλυφθούν αδυναμίες, παραλείψεις ή παθογένειες της διοίκησης.

Έτσι από τον κανόνα αυτό διαχρονικά δεν έχουν «ξεφύγει» οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Μεσολογγίου με αιρετούς να τους επιρρίπτουν ευθύνες για τη μη  σωστή απόδοση της υπηρεσίας.

Δηλαδή οι έχοντες την ευθύνη σχεδιασμού και οργάνωσης της υπηρεσίας να επιρρίπτουν ευθύνες στους απλούς εργαζόμενους την στιγμή που οι ίδιοι δεν έχουν δρομολογήσει πολιτικές για την ολοκληρωμένη λειτουργία της επιχείρησης.

Ταυτόχρονα δε, ειδικά για το δήμο Μεσολογγίου εάν ευσταθούν οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης για διάθεση πόρων που ξεπερνούν τις 300.000€ για προσλήψεις εποχικού προσωπικού, τότε σίγουρα υπάρχει πρόβλημα.

Και το πρόβλημα συνίσταται αφενός στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών  και κυρίως στη μη διασφάλιση ενός ελάχιστου «στάνταρ» απόδοσης της υπηρεσίας, για όλες τις ημέρες του χρόνου, ώστε οι κοινόχρηστοι χώροι να είναι πάντα καθαροί από χορτάρια, οι κάδοι απορριμμάτων να πλένονται και να απολυμαίνονται τακτικά, να υπάρχει στοιχειώδης καθαριότητα στους πεζοδρόμους και να λειτουργήσει επιτέλους η ανακύκλωση.

Για να συμβούν φυσικά τα παραπάνω απαιτείται σχεδιασμός και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων στον τομέα αυτό και κυρίως όσων γνωρίζουν από «μέσα» το ζήτημα…

 

 


 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

@stamna_village retour aux sources, l’olivier gardien de nos âmes et nos généalogies se tient debout face à la petitesse et à l’amnésie. Pacifié et enraciné à l’essentiel. De sève et de sel. Prenez une minute, cela régénère?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη nikos aliagas (@nikosaliagas) στις

Ακόμη ένα καλοκαίρι στο Μεσολόγγι ο Νίκος Αλιάγας

Στο Μεσολόγγι βρέθηκε για ακόμη ένα «καλοκαίρι» ο διάσημος συμπατριώτης μας Νίκος Αλιάγας προκειμένου να «γεμίσει τις μπαταρίες του» για την νέα τηλεοπτική χρονιά στη Γαλλία.

Με την απλότητα του χαρακτήρα που τον διακρίνει, ο Νίκος Αλιάγας είναι για ακόμη ένα καλοκαίρι την ευκαιρία να συναντήσει παιδικούς του φίλους, να φωτογραφήσει πρόσωπα και τοπία της περιοχής και κυρίως να κάνει τα ίδια πράγματα που έκανε ως παιδί όταν ερχόταν στο Μεσολόγγι, δηλαδή ποδήλατο, μπάνιο στην Τουρλίδα και πολύ μπάσκετ!

Ταυτόχρονα δεν έχασε την «επαφή» του με την τηλεόραση καθώς «πρωταγωνίστησε» στο γύρισμα της εκπομπής «Η ζωή αλλιώς» για το Μεσολόγγι που παρουσιάζει στην ΕΡΤ, η Ίνα Ταράντου.


 

Το Μουσείο Άλατος ας γίνει πηγή έμπνευσης και δημιουργίας

Το Μουσείο Άλατος είναι πλέον πραγματικότητα για το Μεσολόγγι και από την προσεχή Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου ανοίγει τις πύλες του για το κοινό, προσθέτοντας ακόμη ένα αξιοθέατο για την περιοχή.

Το Μουσείο Άλατος έρχεται για να συμπληρώσει και κυρίως να αναδείξει μια παραγωγική δραστηριότητα αιώνων για την περιοχή και μακάρι να αποτελέσει ο υποδειγματικός τρόπος οργάνωσης  και λειτουργίας του «οδηγό» για την ανάπτυξη των αλυκών και όποιων μεταποιητικών δραστηριοτήτων με βάση το αλάτι μπορούν να λειτουργήσουν στην περιοχή.


 

 

Ριξ΄τ !

Και μιας και αναφερόμαστε στις αλυκές και το αλάτι θα ήταν παράλειψή μας να μην παρουσιάσουμε το βίντεο που εμπνεύστηκε και γύρισε η ομάδα του Messolonghiμ με αφετηρία τις αλυκές! στο οποίο πρωταγωνιστεί μια άλλη διάσημη συμπατριώτισσα μας, η Γωγώ Μαστροκώστα και για το οποίο οι συντελεστές του σημείωσαν:

Με θετική ενεργεία,φαντασία και πολύ αγάπη βγήκε αυτό το αποτέλεσμα. Ενα βίντεο που δημιουργήθηκε αφιλοκερδώς απ όλους τους συμμετέχοντες με μοναδικό σκοπό την ανάδειξη της ομορφιάς του τόπου μας. Ευχαριστούμε για τον χρόνο και  την υπομονή τους όλους τους πρωταγωνιστές.

Πήραν μέρος οι:Δημήτρης,Χριστιλενα, Αλεξανδρα, Ρενος, Μαρω, Χριστινα, Γιωργια, Τομ, Γκρεις και Γωγω”

 


 

Εργασιακή αβεβαιότητα για τους εργαζόμενους στα ΚΔΑΠ του δήμου Μεσολογγίου 

Δεν είναι λίγες οι φορές που μέσα από τα ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ έχουμε επισημάνει και «καυτηριάσει» τον μικροπολιτικό και κοντόφθαλμο τρόπο αντιμετώπισης πολλών καταστάσεων από τους αιρετούς του δήμου Μεσολογγίου.

Τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή την υποχρηματοδότηση των ΚΔΑΠ διάχυτη είναι η αγωνία πολλών εργαζομένων σε δομές του δήμου Μεσολογγίου για το εργασιακό τους μέλλον εξαιτίας μιας φημολογίας που αναφέρει όποιες δομές κλείσουν θα κλείσουν με βάση «από ποιόν έγιναν οι προσλήψεις» δηλαδή όχι τις πραγματικές ανάγκες που καλύπτουν οι δομές αλλά εάν το προσωπικό τους είχε προσληφθεί από τους προηγούμενους…

Επιβάλλεται η δημοτική αρχή να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο χωρίς αστερίσκους και υπεκφυγές ώστε τα προεκλογικά λόγια του δημάρχου Κώστα Λύρου «περί Ελευθερίας», να βγουν αληθινά…

 

 


 

Το «τερπνόν μετά του ωφελίμου» οι διακοπές του Σπήλιου Λιβανού στο Μεσολόγγι

Για αρκετό διάστημα των καλοκαιρινών του διακοπών βρέθηκε στο Μεσολόγγι με την οικογένεια του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός συνδυάζοντας «το τερπνό μετά του ωφελίμου» δηλαδή στιγμές οικογενειακής θαλπωρής και ξεγνοιασιάς αλλά και συναντήσεις για διάφορα θέματα της περιοχής.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που κινούνταν, στην πόλη με το ποδήλατό του προκαλώντας θετική έκπληξη σε όσους τον έβλεπαν.

Μια από τις επισκέψεις που έκανε ήταν στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου όπου και ενημερώθηκε από την διευθύντρια Όλγα Γιαννακογεώργου για τους σκοπούς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δομή.

Μάλιστα για την επίσκεψή του στο ΚΠΕ Μεσολογγίου ο Σπήλιος Λιβανός σημείωσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram:

Είχα τη μεγάλη χαρά να επισκεφθώ το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου, που στεγάζεται στον πανέμορφο πετρόκτιστο σιδηροδρομικό σταθμό της Ιεράς Πόλεως.

Η διευθύντρια κα. Ολγα Γιαννακογιώργου, με ξενάγησε στους λειτουργικούς χώρους του κέντρου και με ενημέρωσε για το πλούσιο και εξαιρετικά ενδιαφέρον έργο που έχει παραχθεί τα τελευταία χρόνια

Συζητήσαμε διεξοδικά για τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΚΠΕΜ και τη στήριξη που χρειάζεται από τον Δήμο Μεσολογγίου και το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με το πλάνο ανάπτυξης του Κέντρου, όπως αναλυτικά ανέπτυξε η κα. Γιαννακογιώργου, μπορεί να γίνει μια δημιουργική εστία επιμόρφωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών από όλη την Ελλάδα, αλλά και ενηλίκων που θα γνωρίσουν τον απίστευτο πλούτο που διαθέτει ο τόπος μας.

Ταυτόχρονα, μπορεί να καταστεί ένας σημαντικότατος πόλος έλξης επισκεπτών και ανάπτυξης για το Μεσολόγγι και το σύνολο της Αιτωλοακαρνανίας.

Δουλεύοντας μαζί, με όραμα και σχέδιο μπορούμε να καταφέρουμε πολλά!


 

Ολοκληρώνεται απόψε στο Μεσολόγγι το «Φεστιβάλ των Ντόπιων»

 

Ολοκληρώνεται απόψε το Festival By Locals στο Μεσολόγγι που διοργάνωσε ο οργανισμός MessolonghiByLocals και στα πλαίσια του οποίου έλαβαν χώρα μια σειρά από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες με στόχο την ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας και των αξιοθέατων της περιοχής.

Μια διοργάνωση που φέτος λόγω της COVID-19 είχε περιορισμούς στη συμμετοχή του κοινού αλλά αγκαλιάστηκε από ντόπιους και επισκέπτες της πόλης και κυρίως ανέδειξε τη βούληση νέων ανθρώπων που έχουν επιλέξει να μείνουν για δουλειά στην περιοχή για κάτι καλύτερο στον τόπο μας μακριά από αγκυλώσεις και ιδεοληψίες.