Στο σύνολο των δήμων της Αιτωλοακαρνανίας με εντατικούς ρυθμούς γίνονται απολυμάνσεις κτηρίων και κοινοχρήστων χώρων, προφανώς, στο πλαίσιο των οδηγιών που έχουν δοθεί στους οικείου δήμους από το Υπουργείο Υγείας και με τη διάθεση των ανάλογων πόρων από το Υπουργείο Εσωτερικών με έκτακτη χρηματοδότηση,

Παράλληλα ειδικά οι υπηρεσίες καθαριότητας έχουν λάβει επιπρόσθετα μέτρα αφενός για την υγιεινή και την ασφάλεια του προσωπικού και αφετέρου των δημοτών.

Οι συναλλαγές με τους πολίτες πλέον είναι περιορισμένες δηλαδή μόνο οι απόλυτα αναγκαίες αφού αυτές γίνονται τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά.

Τέλος πλην του δήμου Αγρινίου που έθεσε σε λειτουργία τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες και του δήμου Μεσολογγίου που έδωσε στη δημοσιότητα λίστα με τηλέφωνα στελεχών της κοινωνικής υπηρεσίας για τον ίδιο σκοπό δεν έχουμε λάβει ακόμη ενημέρωση για κάτι ανάλογο από τους άλλους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας.

Να σημειωθεί ότι έχει δοθεί σαφής οδηγία από το Υπουργείο Εσωτερικών σε όλους τους δήμους για ενεργοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών στην κατεύθυνση της άμεσης παροχής βοήθειας σε ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένους, με παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, σίτισης κλπ.

Σε εξέλιξη προληπτικές απολυμάνσεις σε όλες τις κοινότητες του δήμου Μεσολογγίου

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνει ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου κατά της νόσου COVID 19 (κορωνοϊός), συνεχίσθηκαν χθες στις κοινότητες Κατοχής, Λεσινίου, Μάστρου, Πενταλόφου, Γουριάς, Μουσούρων, Ελληνικών και Ευηνοχωρίου οι προληπτικές απολυμάνσεις σε δρόμους και κοινόχρηστους χώρους.

Η γενική απολύμανση που εφαρμόζεται σε όλη την έκταση του Δήμου γίνεται από βυτιοφόρο όχημα της Υπηρεσίας Καθαριότητας, ενώ το έργο συνδράμουν οι Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων με αγροτικά ψεκαστικά μηχανήματα.

Σήμερα Πέμπτη 19/3, οι απολυμάνσεις θα συνεχιστούν στις κοινότητες Σταμνάς, Κεφαλοβρύσου, Χρυσοβεργίου και Φραγκουλέικων.