Με αφορμή γραπτές δηλώσεις του απερχόμενου δημάρχου Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, Σπύρος Διαμαντόπουλος με παρέμβασή του ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να εμπλακεί και να αναλωθεί: “σε σκιαμαχίες και αντεγκλήσεις που το μόνο που καταφέρνουν είναι να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη“.

Στην ίδια δήλωση ο κ. Διαμαντόπουλος επισημαίνει ότι έχει πλήρη γνώση της κατάστασης του δήμου καθώς έχει τύχει εκτενούς ενημέρωσης από υπηρεσιακούς παράγοντες.

Τέλος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη εάν συνεχιστούν οι αναφορές από πλευράς του κ. Λύρου για συσχέτισή του με ανώνυμα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύσωης.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Διαμαντόπουλου αλλά και οι δηλώσεις του κ. Λύρου που την προκάλεσαν:

“Μετά το τελευταίο μπαράζ δηλώσεων του απερχόμενου Δημάρχου κου Λύρου ήθελα να δηλώσω δημόσια τα εξής :

  1. Είναι απαράδεκτο και ταυτόχρονα πολιτικά ανήθικο ο κος Δήμαρχος να εκτοξεύει προς το πρόσωπό μου «λάσπη» κατηγορώντας με για συσχέτιση με ανώνυμα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τον καλώ αν διαθέτει στοιχεία για τα λεγόμενά του να τα προσκομίσει στην ελληνική δικαιοσύνη. Διαφορετικά να ανακαλέσει, ζητώντας δημόσια συγγνώμη. Σε διαφορετική περίπτωση επιφυλάσσομαι να προσφύγω στις αρμόδιες δικαστικές αρχές για την προάσπιση των νομίμων δικαιωμάτων μου και πάνω από όλα για την αποκατάσταση της αλήθειας η οποία πρωτίστως ενδιαφέρει τους δημότες.
  2. Ο κος απερχόμενος δήμαρχος προ ημερών μίλησε για παρατυπίες στις εκλογές και έχει καταθέσει σχετική ένσταση για το θέμα στις 8/11/2023. Από την πλευρά μας, ως προς αυτό δηλώνουμε ότι έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη.  Συγχρόνως και κάτω από αυτές τις συνθήκες την ίδια ημέρα με την υποβολή της εκ μέρους του ως άνω ένστασης αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος με καλεί για ενημέρωση με επιστολή του. Για ποια ενημέρωση και εποικοδομητική συνεργασία  μπορεί να γίνει η παραμικρή συζήτηση μ ΄αυτόν που εμμονικά και αμετανόητα αρνείται να αποδεχτεί τη λαϊκή ετυμηγορία και εκπεφρασμένη βούληση των δημοτών;

Με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα που μου αναλογεί ενημερώνω τους δημότες ότι έχω απόλυτη επίγνωση των δημοτικών ζητημάτων και σ΄αυτό μεταξύ άλλων έχουν συμβάλλει ιδιαίτερα οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, οι οποίοι διέθεσαν και αφιερώνουν αρκετό από τον προσωπικό τους χρόνο, εκτός ωραρίου εργασίας, προκειμένου να εξασφαλίσουν την όσο το δυνατόν ομαλή μετάβαση και συνέχεια στη διοίκηση του Δήμου. Τους ευχαριστώ από καρδιάς.

Να είναι βέβαιοι οι δημότες ότι δεν σκοπεύω να αναλωθώ σε σκιαμαχίες και αντεγκλήσεις που το μόνο που καταφέρνουν είναι να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη και σε καμία περίπτωση δεν βοηθούν να εργαστούμε για το αυτονόητο το οποίο δεν είναι άλλο από την ουσιαστική προεργασία και εν γένει προετοιμασία για τα πλείστα όσα προβλήματα έχει φορτώσει ο κος Λύρος και η καταστροφική θητεία του στο Δήμο μας.”

 


Ο απερχόμενος δήμαρχος Μεσολογγίου προχθές και μετά τη συζήτηση στο Εφετείο υπόθεσης σχετικά με τη διαφορά ΔΕΥΑΜ και Voltera είχε δηλώσει:

«Με εμπιστοσύνη στην κρίση του δικαστηρίου, η ΔΕΥΑΜ εκπροσωπήθηκε δεόντως και έχοντας επιμεληθεί και επιστρατεύσει  κάθε δυνατό  νομικό έρεισμα  ευελπιστεί  σε ένα όσο γίνεται θετικό αποτέλεσμα.

Παράλληλα το ζήτημα του νυν παρόχου της ΔΕΥΑΜ παραμένει κρίσιμο και πολύ σοβαρό.

Πολύ φοβάμαι ότι ο νεοεκλεγείς δήμαρχος δεν έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα των θεμάτων που απασχολούσαν και απασχολούν το Δήμο.

Περιορίζεται στη δια του διαδικτύου και μέσω ανώνυμων και ψευδώνυμων προφίλ άσκηση πολιτικής, η οποία συνεχίζει να  παράγει μόνο τοξικότητες, τραμπουκισμούς και συκοφαντίες.

Η μόνη προσέγγιση στα ζητήματα του Δήμου  ήταν να αποστείλει τελεσίγραφο  στις υπηρεσίες του Δήμου να αρνηθούν να συνεχίσουν να εργάζονται υπό τις οδηγίες της νυν δημοτικής αρχής απειλώντας ότι δεν θα αναγνωρίσει δεσμεύσεις.

 

Παρά την έγγραφη πρόσκληση μου δια επιστολής μου,  με την οποία τον κάλεσα προς ενημέρωση επί των θεμάτων του Δήμου  μας και των Υπηρεσιών του, δυστυχώς καμία ανταπόκριση  και κανένα ενδιαφέρον εκ μέρους του δεν διατυπώθηκε μέχρι τώρα.

Είμαι υποχρεωμένος να απευθυνθώ  στο Δημοτικό  Συμβούλιο  και να ενημερώσω το σώμα για όλα τα επίμαχα και σοβαρά ζητήματα του Δήμου,  όπως και αυτό της ενεργειακής  επαρκείας της ΔΕΥΑΜ, ελπίζοντας ότι έστω και έτσι θα ενημερωθεί».