Σε εορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού στο Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου.

Ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος σύμφωνα με το Καταστατικό του Ιδρύματος προεδρεύει του Διοικητικού Συμβουλίου, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με την Διευθύντρια, Ρούλα Κουτσαγγέλη, τους εργαζομένους και τους φιλοξενούμενους.

Η παρουσία των μαθητών της Δ’ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου, που τραγούδησαν κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια, προσέδωσε μια εορταστική και χαρούμενη νότα στην επίσκεψη.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τα παιδιά και τους δασκάλους τους, ευχήθηκε σε όλους «Καλά Χριστούγεννα» και εξερχόμενος του Γηροκομείου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με πολλή χαρά επισκέφθηκα σήμερα, για πρώτη φορά, το Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου, με την ιδιότητα του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, και διαπίστωσα την άρτια οργάνωση και τον άψογο τρόπο λειτουργίας του.

Αποτελεί έναν σύγχρονο και ολοκληρωμένο χώρο που φιλοξενεί ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και προσφέρει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φροντίδα, αγάπη και στοργή.

Επιθυμώ να συγχαρώ όλους, την Διευθύντρια κυρία Κουτσαγγέλη και όλα τα μέλη του ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού, γιατί καθημερινά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό κρατώντας το Ίδρυμα αυτό ανοιχτό και διαρκώς εξελισσόμενο, για να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και στην ευρύτερη περιοχή, προσφέροντας οικογενειακή ατμόσφαιρα σε ανθρώπους που για πολλούς και διαφόρους λόγους εγκαταλείπουν τις οικογενειακές τους εστίες και έρχονται εδώ για να βιώσουν την αγάπη, την ασφάλεια και το οικογενειακό κλίμα.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους και από την πλευρά μας θα είμαστε στη διάθεση και της Διευθύντριας και του προσωπικού για να στηρίξουμε το σημαντικό έργο που επιτελείται στο Γηροκομείο μας αυτό».