Σειρά προτάσεων για τη βελτίωση των υπηρεσιών στο Νοσοκομείο Αγρινίου κατέθεσε ο Μάριος Σαλμάς, στον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη κατά τη συνάντηση που είχαν στο γραφείο του τελευταίου, σήμερα, στην Πάτρα.

 

Στην συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που αντιμετωπίζει η νοσηλευτική μονάδα του Αγρινίου, στον απόηχο των όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ειδικά για τη διαχείριση της COVID19 και της προ ημερών παρέμβασης, του Μάριου Σαλμά που «δρομολόγησε» την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με δηλώσεις των κ.κ. Σαλμά και Καρβέλη η συνάντηση ήταν εποικοδομητική στην κατεύθυνση της περαιτέρω βελτίωσης των ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών.

 


Συνεχής πλέον η παρουσία κλιμακίων ειδικών στο νοσοκομείο Αγρινίου-φαίνεται πως γίνεται δουλειά

 

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ του agriniopress.gr από την Πέμπτη στο Νοσοκομείο του Αγρινίου βρίσκεται κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας με επικεφαλής τον καθηγητή, Χαράλαμπο Γώγο που προβαίνει σε επικαιροποίηση των ιατρικών πρωτοκόλλων.

Συγκεκριμένα:

καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος ηγείται επιτροπής έξι εμπειρογνωμόνων που χθες Πέμπτη και σήμερα Παρασκευή επισκέφθηκε το νοσοκομείο Αγρινίου.

Η παρουσία τους είχε συμβουλευτικό χαρακτήρα ενώ ανάμεσα τους βρέθηκε και η διευθύντρια της ΜΕΘ του Σωτηρία, Αντωνία Κουτσούκου, η λοιμωξιολόγος Κ. Ακινόσογλου και άλλοι εξειδικευμένοι επιστήμονες.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γώγος ξεκαθάρισε πως η παρουσία των ειδικών δεν σχετίζεται με την απόδοση ευθυνών ή επιβολή τιμωριών, αλλά να αποτυπωθεί η υπάρχουσα κατάσταση και να εντοπιστούν πιθανές δυσλειτουργίες, ώστε αυτές να διορθωθούν.

Αλλωστε το ζήτημα των τυχόν ευθυνών είναι αντικείμενο και της ΕΔΕ που έχει διαταχθεί αλλά και της εισαγγελικής έρευνας που επίσης έχει παραγγελθεί.

Κλιμάκιο επισκέφθηκε και σήμερα το νοσηλευτικό ίδρυμα και όπως φαίνεται οι επισκέψεις και οι αυτοψίες αυτές θα είναι πολύ συχνές το επόμενο διάστημα. Ουσιαστικά πρόκειται για ομάδα ειδικών που που διαιρείται σε υποκλιμάκια και μελετά την ευρύτερη κατάσταση λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος σε όλα τα επίπεδα: Ιατρικό, ΜΕΘ, κλινικών, νοσηλευτικές υπηρεσίας, διοικητικής υποστήριξης κλπ Πληροφορίες λένε πως μέλη των κλιμακίων αυτών εργάστηκαν έως αργά τη νύχτα χθες και επί πολλές ώρες, ζητώντας ενημέρωση, στοιχεία, φακέλους κλπ.

Ήδη, δυσλειτουργίες που έχουν καταγραφεί σε κάποια Τμήματα, φαίνεται να διορθώνονται και οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως εντοπίστηκαν κάποια ζητήματα σχετικά με τις αρμοδιότητες και τον καταμερισμό της εργασίας, ανάλογα με την ειδίκευση του προσωπικού αλλά και τα όσα προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι κανονισμοί λειτουργίας των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Είναι μια διαδικασία , που χαρακτηρίζεται “επώδυνη” αλλά αναγκαία, ώστε το νοσοκομείο να “γυρίσει σελίδα”. Τα πρώτα δείγματα είναι θετικά, λένε υγειονομικοί, αφού φαίνεται πως υπάρχει διάθεση για αλλαγές με την συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, χωρίς προς το παρόν να τίθενται ζητήματα απόδοσης ευθυνών ή άκριτης στοχοποίησης. Σε αυτό, καθοριστικός θα είναι ο ρόλος του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, μιας και το πιο ηχηρό μήνυμα ήρθε από την ίδια την κοινή γνώμη μετά και τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις με την ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου.

Το μήνυμα αυτό που έχουν λάβει πλέον όλοι, είναι το “ως εδώ” , με την κοινωνία να ζητά άμεσα αλλαγές, οπότε το Ίδρυμα μπαίνει σε μια δύσκολη, αλλά όπως όλα δείχνουν λυτρωτική διαδικασία. Φτάνει εκείνοι που ήταν μάλλον βολεμένοι με τις ίντριγκες και τις παθογένειες του παρελθόντος, να αντιληφθούν πως κάποια πράγματα, τελειώνουν…