Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 χρόνων ο Κωνσταντίνος Καρακόιδας, πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στο Θέρμο αλλά και αντιδήμαρχος,  σκορπίζοντας θλίψη στην τοπική κοινωνία.

Ο δήμαρχος Σπύρος Κωνσταντάρας σε ανάρτησή του αναφέρει ότι σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Πνευματικό Απόκουρο έχασε έναν γνήσιο υπηρέτη.

Όπως κάνει γνωστό, ο Δάσκαλος Κωνσταντίνος Καρακόιδας από την Ανάληψη, έφυγε αιφνιδίως από τα εγκόσμια σε ηλικία 75 ετών .

Και συμπληρώνει:

“Διετέλεσε Επιθεωρητής Εκπαίδευσης, Σχολικός Σύμβουλος, δημοτικός σύμβουλος Θέρμου, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Αντιδήμαρχος.

Ήταν στυλοβάτης κάθε πνευματικής εκδήλωσης που είχε αναφορά την περιοχή μας και ταυτόχρονα συγγραφέας βιβλίων, όπως «Το Στρατόπεδο της Δερβέκιστας και το Οδοιπορικό της Θυσίας των Ελεύθερων Πολιορκημένων», «Τα πέντε Δημοτικά Σχολεία της Κοινότητας Αναλήψεως του Δήμου Θέρμου Αιτωλ/νιας στην πορεία του χρόνου (1860-2021)» , το οποίο συνέγραψε με τον Γιάννη Κ. Κονδύλη.

Έλαβε μέρος σε πολλές εκδηλώσεις με ομιλίες ιστορικού και πολιτιστικού περιεχομένου, με τελευταία στα αποκαλυπτήρια της Προτομής του Αρχιστρατήγου Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Πετροχώρι τον Ιούνιο 2021 , ενώ ήταν αυτός που καθιέρωσε την γιορτή για τους Εξοδίτες στη Δερβέκιστα την Κυριακή των Βαΐων.

Ως αυτοδιοικητικός παρήγαγε πλούσιο έργο στο Δήμο Θέρμου και ήταν αυτός ο οποίος έφτιαξε τα καταστατικά των Οργανισμών, όπως του Κέντρου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ υπήρξε ένας υποδειγματικός Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, διακατεχόμενος από αμεροληψίαευθύτητα και εντιμότητα.

Ως Δήμαρχος Θέρμου τον αποχαιρετώ με σεβασμό, εκφράζοντας δημόσια τις ευχαριστίες μου για την τιμή, την φιλία και την συνεργασία μας μέσα από διαφορετικές δημοτικές παρατάξεις.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του”.

 

Πηγή: sinidisi.gr