σε συνεργασία µε τον Andreas Gössling

MICHAEL TSOKOS

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

TRUE CRIME THRILLER

 

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία.

Ο ιατροδικαστής δόκτωρ Φρεντ Άµπελ, από την Οµοσπονδιακή Υπηρεσία ∆ίωξης Εγκλήµατος, ασχολείται µε έναν κατά συρροήν δολοφόνο, που δρα σε όλη την Ευρώπη. Κοντά σε ευρωπαϊκά αεροδρόµια γίνονται αλλεπάλληλες δολοφονίες γυναικών,που φέρουν την προσωπική υπογραφή του δράστη. Με βάση µια ειδική ανάλυση DNA, ύποπτος για τις δολοφονίες αυτές κρίνεται ο πρώην στρατιώτης Λαρς Μόεβιχ, παλιός φίλος του Άµπελ από τα χρόνια του στρατού. Όµως ο ιατροδικαστής δε θα τον θεωρούσε ποτέ ικανό για τέτοια βάναυσα εγκλήµατα.Ο Μόεβιχ δεν έχει άλλοθι και τίθεται υπό κράτηση. Καθώς η µικρή κόρη του Μόεβιχ αργοπεθαίνει από λευχαιµία,ο Άµπελ προσπαθεί πυρετωδώς να ανακαλύψει τον πραγµατικό ένοχο. Ένα ανθρωποκυνηγητό στην ευρωπαϊκή ήπειρο, που κόβει την ανάσα,θέτει τη ζωή του ιατροδικαστή σε κίνδυνο,την ώρα που τον βασανίζουν οι αµφιβολίες για την αθωότητα του φίλου του.

Ο Μίχαελ Τσόκος γεννήθηκε το 1967 στο Κίελο και διευθύνει το Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο του πανεπιστηµιακού νοσοκοµείου Σαριτέ και το Κρατικό Ινστιτούτο ∆ικαστικής και Κοινωνικής Ιατρικής στο Βερολίνο. Είναι ο πιο γνωστός ιατροδικαστής στη Γερµανία και εργάζεται ενεργά ως ειδικός τόσο στη Γερµανία
όσο και στο εξωτερικό, όπως για τον ΟΗΕ, στην αναγνώριση θυµάτων άµαχου πληθυσµού σε εµπόλεµες περιοχές. Επίσης, παρουσιάζει ιατροδικαστική εκποµπή στο κανάλι του National Geographic. Οι εντυπωσιακές συλλογές ιατροδικαστικών περιπτώσεων που περιλαµβάνονται στο συγγραφικό του έργο, όπως το Dem Tod auf der Spur και το Der Totenleser, έχουν γνωρίσει τεράστια παγκόσµια επιτυχία.

Από τις Εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του Υποτροπή.

Ο Αντρέας Γκέσλινγκ γεννήθηκε στο Γκελχάουζεν το 1958 και ζει στο Βερολίνο.
Έχει κάνει σπουδές πολιτικών και κοινωνικών επιστηµών και έχει δηµοσιεύσει πολλά µυθιστορήµατα και δοκίµια.

Τα βιβλία της σειράς Zerschunden (Προσωπική Υπογραφή), Zersetzt και Zerbrebs, που γράφτηκαν σε συνεργασία του Μίχαελ Τσόκος µε τον Αντρέας Γκέσλινγκ, βασίζονται σε πραγµατικά γεγονότα και συµπεριλήφθηκαν στη λίστα των δέκα bestsellers του Spiegel.

 

B1334

ISBN 978-960-14-3644-9

Αθήνα 2021

Σειρά: ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Σελίδες: 448

Τιμή:  € 17,50 (με ΦΠΑ)

 


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΛΑΡΟΣ

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ1981-2021

Ο Ανδρέας Παπανδρέου επιλέχθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 από τον ελληνικό λαό για να κάνει πράξη την «Αλλαγή», ένα πολιτικό και κοινωνικό όραµα που αντικατόπτριζε τη βαθύτερη ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας για εκτεταµένες αλλαγές σε κάθε πτυχή της κοινωνικής, πολιτικής και οικονοµικής ζωής του τόπου. Η «Αλλαγή», ως πολιτικό πρόταγµα, δεν είχε ξανακουστεί στη νεότερη και σύγχρονη ιστορία του τόπου. Εποµένως, ο Ανδρέας Παπανδρέου έγινε φορέας και αγγελιοφόρος ενός συνθήµατος που η υλοποίησή του προκάλεσε κοσµογονικές αλλαγές στην ελληνική κοινωνία. Είναι γεγονός ότι ορισµένοι πολιτικοί, είτε µε τον χαρισµατικό δηµόσιο λόγο τους είτε µε την ικανότητά τους να γοητεύουν τον λαό, µονοπωλούν την εποχή στην οποία ζουν, ενώ παράλληλα δηµιουργούν τις προϋποθέσεις για να καταστούν πρόσωπα της Ιστορίας. Μια τέτοια περίπτωση ήταν και ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος πορεύτηκε στην πολιτική ζωή του τόπου µε γνώµονα την εξυπηρέτηση του εθνικού συµφέροντος και τη βαθιά ριζωµένη αντίληψή του για πραγµατική κοινωνική δικαιοσύνη στην ελληνική κοινωνία.

Το βιβλίο Από την Ελλάδα της Αλλαγής στην Ελλάδα της Παρακµής αντικατοπτρίζει το πέρασµα από την Ελλάδα του Ανδρέα Παπανδρέου (στη δεκαετία του 1980) στην Ελλάδα της τελευταίας δεκαετίας (2009-2020). Μέσα από τις γραµµές του, γίνεται προσπάθεια να κατανοηθούν καλύτερα οι λόγοι της βαθµιαίας υποβάθµισης, δηλαδή παρακµής, της πολιτικής, οικονοµικής και στρατιωτικής ισχύος της χώρας τα τελευταία δέκα χρόνια.

 

Παναγιώτης Ρουµελιώτης

Οµότιµος καθηγητής ∆ιεθνούς Πολιτικής Οικονοµίας του Παντείου Πανεπιστηµίου, πρώην υπουργός Εθνικής Οικονοµίας και Εµπορίου, ευρωβουλευτής, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη ∆ιαδικασία Σταθερότητας στα Βαλκάνια, πρόεδρος στο Σύµφωνο Σταθερότητας
για τον εκδηµοκρατισµό και τα ανθρώπινα δικαιώµατα στα Βαλκάνια του Συµβουλίου της Ευρώπης, αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του ∆ΝΤ και συγγραφέας.

 

Βασίλης Κολλάρος

Πτυχιούχος Ιστορίας του ∆ηµοκρίτειου Πανεπιστηµίου Θράκης, κάτοχος µεταπτυχιακού διπλώµατος στις ∆ιεθνείς Σχέσεις και Στρατηγικές Σπουδές και διδάκτορας ∆ιπλωµατικής Ιστορίας του Τµήµατος ∆ιεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστηµίου µε θέµα διατριβής «Η µειονοτική πολιτική του Ελευθερίου Βενιζέλου», υπό έκδοση από το Ίδρυµα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισµό και τη ∆ηµοκρατία και το Εθνικό Ίδρυµα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

 

Ι509

ISBN 978-960-14-3650-0

Αθήνα 2021

Σειρά: ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σελίδες: 584

Τιμή:  € 19,00 (με ΦΠΑ)

 


ΜΑΡΤΙΝ ΙΝΤΕΝ

 

JACK LONDON

 

Ο Μάρτιν Ίντεν είναι ένας φτωχός, αυτοδίδακτος νέος, που αγωνίζεται να ξεπεράσει τη φτώχεια και την έλλειψη ευκαιριών και να γίνει επιτυχηµένος συγγραφέας. Ελπίζει να βρει αποδοχή στον κόσµο των εκλεπτυσµένων αριστοκρατών, αλλά δυσκολεύεται να ξεφύγει από το τραχύ υπόβαθρο της εργατικής τάξης. Όταν ο Μάρτιν ερωτεύεται τη Ρουθ Μορς, φαίνεται πως δεν είναι άξιος για να την παντρευτεί, καθώς εκείνη προέρχεται από µια πλούσια αστική οικογένεια. Προσπαθεί να εδραιωθεί ως επιτυχηµένος συγγραφέας και να βελτιώσει την κοινωνική του κατάσταση, ώστε να µπορέσει κάποια µέρα να γίνει αντάξιος της αληθινής του αγάπης. Στην πορεία προς την καταξίωση όµως όλος του ο κόσµος θα ανατραπεί, οδηγώντας τον σε µονοπάτια που δεν είχε φανταστεί ότι θα βρεθεί, και η επιτυχία θα έχει πολύ πικρή γεύση.

Ένα µυθιστόρηµα που µέσα στην τραγικότητά του είναι ταυτόχρονα ελπιδοφόρο, στηρίζοντας την πίστη ότι η τέχνη µπορεί να µεταµορφώσει ζωές.
Ένα βιβλίο που έχει εµπνεύσει αµέτρητους νέους συγγραφείς και καλλιτέχνες
να ακολουθήσουν τα όνειρά τους.

Ήταν ένας άνθρωπος που είχε ζήσει, είχε δονηθεί από συγκίνηση,
είχε αγαπήσει· ένας άνθρωπος εύκολος και γεµάτος επιείκεια
για τις ανθρώπινες αδυναµίες· ένας άνθρωπος που είχε δουλέψει στο τιµόνι ψηλά στον πύργο του πλοίου και είχε περιπλανηθεί σε χώρες άγνωστες και παράξενες·ήταν ακόµη αυτός που σαν αρχηγός της συµµορίας του είχε δώσει γροθιές µε την ψυχή του. Ήταν ο άνθρωπος που, όταν πρωτοπήγε στη δηµοτική βιβλιοθήκη και είδε εκείνα τα χιλιάδες βιβλία, έκανε πίσω από την τροµάρα
που πήρε και µετά βρήκε τον τρόπο και να τα χρησιµοποιήσει και να τα υποτάξει. Ήταν ο άνθρωπος που έκαιγε µια λάµπα πετρελαίου όλη νύχτα, που χτυπούσε το κεφάλι του µε τα χέρια του για να µην τον πάρει ο ύπνος και που έγραψε βιβλία αυτός ο ίδιος.

O Τζακ Λόντον γεννήθηκε το 1876 στο Σαν Φρανσίσκο. Το 1891 εγκατέλειψε το σχολείο και έπιασε δουλειά σε εργοστάσιο. Το 1892 υπηρέτησε ως αξιωµατικός στην ακτοφυλακή του Σαν Φρανσίσκο και το 1893 κέρδισε το πρώτο βραβείο µιας τοπικής εφηµερίδας «για το καλύτερο περιγραφικό άρθρο» µε θέµα έναν τυφώνα στις ακτές της Ιαπωνίας. Το 1896 εντάχθηκε στο Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόµµα και µετά από προσωπική προσπάθεια, ενώ παράλληλα εργαζόταν, πέρασε στο πανεπιστήµιο του Μπέρκλεϊ, όπου παρέµεινε µόνο για ένα εξάµηνο λόγω οικονοµικών προβληµάτων. Τα δύο επόµενα χρόνια πήγε στην Αλάσκα, όπου άρχισε να ασχολείται επαγγελµατικά µε το γράψιµο. Το 1902 βρέθηκε στο Λονδίνο, ενώ το 1904 στις θάλασσες της Κορέας και της Ιαπωνίας ως ανταποκριτής του ρωσο-ιαπωνικού πολέµου. Το 1906 έγινε ανταποκριτής του σεισµού που ισοπέδωσε το Σαν Φρανσίσκο. Τα επόµενα χρόνια πέρασαν µε συγγραφή και ταξίδια στη Χαβάη, στην αποικία των λεπρών του Μολοκάι, στην Ταϊτή, στα νησιά Φίτζι, αλλά και στη Βόρεια Καλιφόρνια. Έγραψε 50 βιβλία και έγινε ο πιο ακριβοπληρωµένος συγγραφέας των ΗΠΑ. Πέθανε το 1916.

 

Β1337

ISBN 978-960-14-3649-4

Αθήνα 2021

Σειρά: ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Σελίδες: 528

Τιμή:  € 18,00 (με ΦΠΑ)