Ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – Ξανά Μπροστά», πρ. δήμαρχος Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος με δήλωσή του καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για αντιδεοντολογική στάση στη διαδικασία εκλογής αντιπροσώπων για την Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του,  ο κ. Καραπάνος αναφέρει:

«Χθες στο δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου γίναμε μάρτυρες μιας αντιδεοντολογικής και αντιδημοκρατικής πρακτικής από τη δημοτική αρχή και ειδικά από την Πρόεδρο του σώματος.

Συγκεκριμένα κληθήκαμε να ψηφίσουμε για αντιπροσώπους στην ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, χωρίς όμως να υπάρξει έγκαιρη ενημέρωσή μας για την αλλαγή στη διαδικασία που επήλθε με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση.

Έτσι δεν  μπορέσαμε να θέσουμε υποψηφιότητα διότι αυτή έπρεπε να έχει κατατεθεί την προηγούμενη ημέρα της συνεδρίασης. Κάτι για το οποίο δεν μας ενημέρωσε, ως όφειλε, η Πρόεδρος με την σχετική πρόσκληση της συνεδρίασης.

Επιπρόσθετα και παρά τις εκκλήσεις, τόσο εμού όσο και μελών της παράταξης του πρώην δημάρχου, που εκπροσωπούμε το 45% και πλέον της αντιπολίτευσης δεν έγινε δεκτό το αίτημα για αναβολή της ψηφοφορίας.

Καταδικάζω και θέτω στην κρίση των συνδημοτών μας αυτές τις πρακτικές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Πρακτικές που εκτός των άλλων προκαλούν και αλλαγές στους συσχετισμούς για την εκλογή προεδρείου στην ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας. Ο νοών νοείτω…»