Το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε «συνθήκες ενός ακήρυχτου πολέμου» και όλοι δίνουμε τη μάχη κατά της διασποράς του Κορωνοϊού, δεν σημαίνει, ότι θα πρέπει να «κλείνουμε τα μάτια» σε συμπεριφορές που παράγουν ασύμβατες πρακτικές, με την υφιστάμενη κατάσταση. Συμπεριφορές που είναι «κολλημένες» στις εκλογές του περασμένου Μαΐου.

Θα αναρωτηθείτε εύλογα τι συνέβη;

Η απάντηση απλή. Με λύπη και όχι έκπληξη πληροφορήθηκα ότι, από στους όποιους σχεδιασμούς και στις όποιες συσκέψεις της δημοτικής αρχής του Μεσολογγίου, για τη λήψη μέτρων κατά της διασποράς του Κορωνοϊού δεν έχει κληθεί να συμμετάσχει ο διευθυντής του Κ.Υ. Αιτωλικού, Γιάννης Αναγνωστόπουλος!

Δηλαδή δεν έχει κληθεί να συμμετάσχει, ο διευθυντής της νοσηλευτικής μονάδας που παρέχει πρωτοβάθμια φροντίδα περίθαλψης, στον μισό πληθυσμό του δήμου Μεσολογγίου!

Μια νοσηλευτική μονάδα, που είναι αυτοτελής και δεν υπάγεται διοικητικά στο νοσοκομείο Μεσολογγίου και για το λόγο αυτό, δηλαδή του περιορισμένου προϋπολογισμού,  ο κ. Αναγνωστόπουλος, όπως και πολλοί συνάδελφοί του, άλλων κέντρων υγείας «βγήκαν ζητιανιά» για υγειονομικό υλικό (μάσκες, αντισηπτικά κλπ.)

Όμως αυτό είναι το λιγότερο, διότι όπως είναι αναμενόμενο, το προσωπικό του Κέντρου Υγείας – που έχει αναφορά σε μια περιοχή κατά βάση αγροτική και με πολίτες που δεν έχουν άμεση ενημέρωση από διαδίκτυο κλπ. – είναι πολύ πιθανό να έρθει “face to face” με τον Κορωνοϊό και σίγουρα κάτι θα είχε να προτείνει, ενώ στην περιοχή ευθύνης του Κ.Υ. εργάζονται καθημερινά δεκάδες εργαζόμενοι του δήμου Μεσολογγίου.

Για τη δημοτική αρχή του Μεσολογγίου, όμως, φαίνεται ότι το Κέντρο Υγείας Αιτωλικού μάλλον «δεν υπάρχει…» και έτσι εξηγείται, γιατί δεν υπάρχει στην επιτροπή που συγκροτήθηκε από το δήμο, εκπρόσωπος του Κ.Υ. 

Θέλω να πιστεύω ότι, η μη πρόσκληση οφείλεται καθαρά σε μικροπολιτικούς λόγους λόγω της στάσης του κ. Αναγνωστόπουλου στις δημοτικές εκλογές του περασμένου Μαΐου,  διότι εάν δεν συμβαίνει αυτό, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, στη στρατηγική και τον πολιτικό σχεδιασμό της δημοτικής αρχής του Μεσολογγίου.

Υ.Γ. Προσωπικά θεωρούσα δεδομένη την συμμετοχή του Κ.Υ. Αιτωλικού, μιας και στην δικαιοδοσία του υπάγεται και το ΠΙΚΠΑ Μεσολογγίου όπου δεκάδες πολίτες του Μεσολογγίου προσέρχονται για συνταγογράφηση. Χθες το πρωί διάβασα το ακόλουθο post στο Faceebook και στη συνέχεια τη δήλωση του κ. Αναγνωστόπουλου για τα φαρμακεία. Την συνέχεια την διαβάσατε στις παραπάνω γραμμές…

 

Δ. Μ.