Σε μία γιορτή εθελοντισμού και αισιοδοξίας για το μέλλον του τόπου εξελίχθηκε η δράση “ΞΕ-ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΟΒΑ”. Το κάλεσμα του MESSOLONGHI BY LOCALS για τη μεγάλη εθελοντική δράση, βρήκε ανταπόκριση από πολίτες και φορείς που αγκάλιασαν τον στόχο, συνεργάστηκαν και μοίρασαν χαμόγελα μέσα από την συμμετοχή τους στη δράση.

Ιδιαίτερα αισιόδοξο μήνυμα έστειλαν τα άτομα νεότερης ηλικίας, η συμμετοχή σχολείων αλλά και οικογένειες καθώς είναι το κοινό που αποτελεί το μέλλον του τόπου!

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 3 Απριλίου, τουλάχιστον 120 εθελοντές φόρεσαν γάντια, μπλουζάκια συμμετοχής και χαμόγελα και καθάρισαν 4 χιλιόμετρα ακτογραμμής στην ανατολική Κλείσοβα με αφετηρία το Αλσύλλιο και προορισμό το Παρατηρητήριο. Απομακρύνθηκε ένα φορτηγό με μπάζα ενώ γέμισαν 162 σακούλες απορριμάτων γίγας.  Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν οικογένειες, παρέες, μαθητές, φοιτητές αλλά και κάτοικοι της Μαρίνας οι οποίοι απλώθηκαν κατά μήκος του δρόμου γεμίζοντας τις σακούλες τους μικροπλαστικά και σκουπίδια κάθε είδους.

 

4 χλμ – 120 εθελοντες – 162 σακουλες απορριμάτων – 1 φορτηγό μπάζα

 

Οι φορείς που συμμετείχαν στην δράση:

_Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης
_Δήμος Ι.Π.Μεσολογγίου
_Περιβαλλοντική ομάδα 2ου ΓΕΛ Μεσολογγίου
_Σύλλογος Φίλων του Πολιτισμού και της Φύσης
_ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ ΜΩΒ ΠΥΞΙΔΑ
_Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου
_Λύκειο Ευηνοχωρίου
_Σχολή Χωρού “Bailarte”
_Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Α.Ε.Μεσολογγίου

Συντονισμός – διοργάνωση:

ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ-MESSOLONGHI BY LOCALS

 

Φωτό: Σωτήρης Χασιώτης