ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ της ΕΛ.ΑΣ. στη Δυτική Ελλάδα της 11ης Μαΐου 2022

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος διανομέα φαγητού στην Πάτρα

Δράστης είναι ημεδαπός άνδρας, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ληστεία που διαπράχθηκε, σε βάρος διανομέα φαγητού στην Πάτρα.

Ένας από τους δράστες της ληστείας είναι ημεδαπός άνδρας, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος με τρεις ακόμα συνεργούς του, την 6/7/2021 τα ξημερώματα, στην Πάτρα, προσέγγισαν διανομέα φαγητού και με την άσκηση σωματικής βίας, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ, ένα σταυρό, ένα κινητό τηλέφωνο, δυο τραπεζικές κάρτες και έγγραφα.

Για την διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκε ενδελεχής έρευνα από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι οποίοι αξιοποιώντας τα στοιχεία που συνέλεξαν μέσα από ανακριτικές τεχνικές, ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία του κατηγορούμενου.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του άνδρα θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

 

 

Σύλληψη δύο ημεδαπών για κλοπή και κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, σε περιοχή της Αιγιαλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας και της ΟΠΚΕ Αιγιαλείας, δυο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα), διότι προχθές το μεσημέρι, προσέγγισαν ηλικιωμένο άνδρα και με την μέθοδο της απασχόλησης, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (50) ευρώ.

Σε σωματικό έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον συλληφθέντα βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν είκοσι ναρκωτικά δισκία, για τα οποία δεν κατείχε την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του νόμου περί όπλων

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μια ψαλίδα.

 

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι εισήλθε από ανασφάλιστη πόρτα σε Νοσοκομείο της Πάτρας και αφαίρεσε έξι συσκευασίες φαρμάκων και πλήθος ιατρικών εργαλείων και εξαρτημάτων.

Τα κλεμμένα αντικείμενα βρέθηκαν και αποδόθηκαν σε υπεύθυνη νοσηλεύτρια.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, σε περιοχή της Αμαλιάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δυο ετών και ενός μηνός, για κλοπή.

 

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στον Πύργο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι αφαίρεσε με την μέθοδο της απασχόλησης από πολίτη το χρηματικό ποσό των (45) ευρώ.