Το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως «Παναγία Ελεούσα» επισκέφθηκε την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Ιερόθεος, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Προέδρου του Εργαστηρίου κ. Διονυσίας Σαμαντά.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν η Ιδρύτρια και Επίτιμη Πρόεδρος του Εργαστηρίου κ. Μαρία Τσούτσου, η Πρόεδρος κ. Διονυσία Σαμαντά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Αφού τον καλωσόρισαν και τον ευχαρίστησαν για την ανταπόκριση στην πρόσκληση, τον ξενάγησαν στους χώρους των εργαστηρίων, των γραφείων και του οικοτροφείου.

Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τα παιδιά και τους εκπαιδευτές και συνομίλησε μαζί τους. Δήλωσε εντυπωσιασμένος από το έργο που προσφέρει το Εργαστήρι, από την τάξη και την ποιότητα των παροχών και συνεχάρη όλους και όλες για την εργασία τους και την προσφορά τους, τονίζοντας ότι ο πολιτισμός μιας κοινωνίας φαίνεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζει και φροντίζει αυτά τα παιδιά με τις ιδιαίτερες ανάγκες. Υποσχέθηκε δε, σύντομα, να επισκεφθεί και να ευλογήσει και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Εργαστηρίου, κυρία Διονυσία Σαμαντά σε ευχαριστήρια δήλωσή της σημειώνει: “Ήταν για όλους μεγάλη τιμή να τον υποδεχτούμε και να  ξεναγήσουμε τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Ιερόθεο στο χώρο μας.

Αισθανθήκαμε βαθιά συγκίνηση για το ενδιαφέρον και την στήριξή του στο έργο μας,  γεγονός που δείχνει την μεγάλη κοινωνική ευαισθησία του και τα αισθήματα κοινωνικής αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και αγάπης για τα άτομα με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες.”