Κάτι παραπάνω από απογοητευτική είναι η εικόνα του κέντρου του Μεσολογγίου τις βραδινές ώρες αυτή την περίοδο, με την κίνηση να είναι μηδαμινή.

Μια εικόνα που εκτός από τις υψηλές θερμοκρασίες της εποχής, αποδίδεται αφενός στην εκτέλεση του έργου ανάπλασης της πλατείας που έχει «βυθίσει» στο σκοτάδι την περιοχή και αφετέρου σε προβλήματα στον ηλεκτροφωτισμό σε πολλά σημεία των πεζόδρομων.

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με το ότι, πολλά καταστήματα εστίασης είτε «έβαλαν» λουκέτο για οικονομικούς λόγους,  είτε βρίσκονται σε «διακοπές» προκαλούν συνθήκες «ερημοποίησης» στο κέντρο της πόλης. Κάτι που μόνο απογοήτευση προκαλεί σε  επισκέπτες, αλλά και τους «ετεροδημότες» που έχουν έρθει αυτή την περίοδο στο Μεσολόγγι.

Πλέον, όμως, των παραπάνω η ανακατασκευή της πλατείας φαίνεται ότι προκαλεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα «έλυνε».

Συγκεκριμένα λόγω των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί για την  πλακόστρωση φαίνεται ότι έχει επηρεαστεί το «μικροκλίμα» και έτσι πλέον ο χώρος προσομοιάζει με θερμοκήπιο. Μια επίσκεψη ακόμη και τις βραδινές ώρες θα πείσει και τον πλέον δύσπιστο.

Όμως ερωτηματικό αποτελεί πότε θα ολοκληρωθεί το έργο καθώς υπολείπεται η τοποθέτηση του σιντριβανιού, φωτιστικών σωμάτων, σκίαστρων και κυρίως δέντρων.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εργολάβος θα παραδώσει τέλος Αυγούστου όπως προβλέπει η σχετική απόφαση του δήμου το έργο, χωρίς όμως τις παραπάνω εργασίες.

Κι εδώ προκαλούνται σειρά ερωτημάτων για το πως και πότε θα ολοκληρωθεί το έργο, καθώς πρόκειται για έργο συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ και σε πιθανό έλεγχο εάν δεν παραδοθεί το έργο όπως το προέβλεπε η μελέτη θα κληθεί ο Δήμος να πληρώσει το κόστος του έργου.

Ποιος θα αναλάβει τότε την ευθύνη; Επίσης ο κάθε ανάδοχος έχει λάβει γνώση και είναι υπεύθυνος της προσφοράς που δίνει, ώστε να καταστεί μειοδότης και αναλάβει το έργο.

Δηλαδή έως τα τέλη του Αυγούστου θα κατασκευαστεί το σιντριβάνι; Εάν όχι  γιατί η δημοτική αρχή επιτρέπει τέτοιες συμπεριφορές που πέραν των προβλημάτων που δημιουργούν στο έργο, εξυπηρετούν και τον αθέμιτο ανταγωνισμό;

Τέλος, οι διαβεβαιώσεις στις αρχές του χρόνου, από πλευράς δημάρχου Μεσολογγίου, ότι το έργο της ανάπλασης της πλατείας θα ολοκληρωνόταν σε δυο μήνες, εκ των πραγμάτων αποτελούν «κενού περιεχομένου»…

 

Υ.Γ. Στα παραπάνω δεν πρέπει να «προσπερνάμε» και την εικόνα του δημαρχείου της κεντρικής πλατείας, στο οποίο δεν ολοκληρώθηκαν οι ελαιοχρωματισμοί, που ξεκίνησαν πριν το Πάσχα, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει εδώ και μήνες αυτή την εικόνα.

Εικόνα που δεν τιμά κανέναν και που μας θυμίζει την παροιμία «όσα βλέπει… η πεθερά…» επιβεβαιώνοντας, την έλλειψη προγραμματισμού στην εκτέλεση των έργων του δήμου.