Διαβάζοντας τις δηλώσεις του δημάρχου Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου σχετικά με το τι πρόκειται να γίνει ή γίνεται στο δήμο αλλά και των διεκδικήσεων για ανοιχτά ζητήματα, μας προκαλεί ερωτηματικό, η μη αναφορά του στο «τι μέλλει γενέσθαι» με τη στέγαση του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου.  

Κάνουμε αυτή την επισήμανση διότι το συγκεκριμένο ζήτημα απασχολεί τις οικογένειες εκατοντάδων μαθητών που φοιτούν στο σχολείο, όπως και τους εκπαιδευτικούς τους.

Θα είναι κρίμα να υπάρξει απαξίωση της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής δομής καθώς η λειτουργία της δεν γίνεται σε κτηριακές εγκαταστάσεις που να συνάδουν με το αντικείμενο της. Θυμίζουμε ότι το σχολείο λειτουργεί σε προκάτ αίθουσες.

Ευχή μας η επίλυση του ζητήματος να αποτελέσει προτεραιότητα της δημοτικής αρχής αλλά και της περιφερειακής.

 

ΚΛειστο Messologi

 

Ακόμη ένα ερωτηματικό που μας προκαλούν οι δηλώσεις του δημάρχου είναι για το «τι μέλλει γενέσθαι» με το Κλειστό Γυμναστήριο στο ΔΑΚ Μεσολογγίου.

Αισίως και το 2022, η ομάδα μπάσκετ του Χαρίλαου Τρικούπη διέγραψε μια κάτι παραπάνω από ανταγωνιστική πορεία στο πρωτάθλημα της Α2, διεκδικώντας την «επιστροφή» της, στη μεγάλη κατηγορία.

Κάτι, όμως, που εάν συνέβαινε θα συνεπαγόταν «μετακόμιση» σε Πάτρα ή Αγρίνιο για τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, μιας και το «κλειστό» του ΔΑΚ Μεσολογγίου δεν έχει τις Basket League.

Δυστυχώς, τρία και πλέον χρόνια τώρα καμιά πρόοδος δεν έχει γίνει και στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Τέλος, το γεγονός ότι η Α.Ε. Μεσολογγίου αγωνίζεται στο Ευηνοχώρι μόνο αρνητικά σχόλια προκαλεί για τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής στη διαχείριση των αθλητικών υποδομών.

Όταν μάλιστα είναι γνωστό σε όλους ότι υπάρχουν τα χρήματα “παρκαρισμένα” από τετραετίας, στο δημοτικό ταμείο… 

 

Υ.Γ. Για κατασκευή κολυμβητηρίου, ούτε λόγος πλέον, αφού οι πιστώσεις που υπήρχαν μεταφέρονται σε άλλους “κωδικούς”. Θυμίζουμε ότι από τις πρώτες αποφάσεις της δημοτικής αρχής ήταν η ακύρωση της κατασκευής κολυμβητηρίου.