Με ιδιαίτερη επιτυχία και παρουσία πλήθους φιλότεχνων έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής-γλυπτικής του διεθνούς φήμης Ιταλού καλλιτέχνη Andrea Valleri με τίτλο «ΣΥΜΒΙΩΣΗ» προχθές το απόγευμα,  στο κτίριο Χρυσόγελου στο Μεσολόγγι.

Η επίσημη έναρξη λειτουργία της έκθεσης “συνοδεύτηκε” με τη διεξαγωγή  του 21ου εργαστηρίου πολιτιστικής βιομηχανίας του διακρατικού προγράμματος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας «Creative@Hubs».

Νωρίτερα την έκθεση προλόγισαν ο Πρέσβης της Ελλάδας στις Υποσαχάριες Χώρες της Αφρικής Ιωάννης Πλώτας, ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου Νίκος Χατζής, οι υπεύθυνοι του προγράμματος ”Creative@hub” του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Γεώργιος Ρόμπολας και Βασίλης Αρτίκος, οι οποίοι χαιρέτησαν με ιδιαίτερη θέρμη τέτοιου είδους δράσεις που προάγουν την τέχνη και τον πολιτισμό, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τίτλο της εκθέσεως «Συμβίωση» που υποδηλώνει την ένωση διαφορετικών πολιτισμών και καλλιτεχνικών ρευμάτων.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε σε άπταιστα ελληνικά ο δημιουργός Andrea Valleri. Τον συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε αναλάβει η  φιλόλογος Σόφη Λαναρά.

Η Δρ. Αρχιτέκτων-Μηχανικός & Προϊσταμένη Τεχνικής Υποστήριξης και Μουσειογραφίας του Βυζαντινού & Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών Μαριάννα Σαβράμη παρουσίασε τον καλλιτέχνη  κάνοντας ταυτόχρονη αναφορά στην τεχνοτροπία των έργων του. Τα έργα του Andrea Valleri είναι επηρεασμένα από το ρεύμα του κλασικισμού και αντλούν θέματα από τους αρχαίους μύθους, την λογοτεχνία και την φιλοσοφία.

 

Ο όρος  «ΣΥΜΒΙΩΣΗ» που αποτελεί και τον τίτλο της εκθέσεως είναι ένας μεταφορικός όρος που μεταμορφώνει ιδανικές και πραγματικές καταστάσεις, βάσει των οποίων η “διαφορά” φτάνει στην “ένωση” χωρίς να χαθεί η ταυτότητα. Λιμνοθάλασσες Βενετίας και Μεσολογγίου, Ελλάδα και Ιταλία, παρελθόν και παρόν είναι μερικά από τα αρχέτυπα που χαρακτηρίζουν την έννοια αυτή.

 

Τα έργα του Andrea Valleri  τα οποία είναι υλοποιημένα με την τεχνική της «pop art», προσφέρουν εικόνες στο κοινό το οποίο μέσω της φαντασίας δύναται να ερμηνεύσει τις ιδέες του καλλιτέχνη.

Στον χώρο παρευρέθηκε πλήθος κόσμου που άδραξε την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά την προσωπική συλλογή των έργων του.

Μεταξύ των παρευρισκόμενων  έδωσαν το παρόν ο γνωστός συνταγματολόγος-καθηγητής Νομικής του ΕΚΠΑ Σπύρος Βλαχόπουλος και οι απόγονοι της οικογένειας Χρυσόγελου.

Η έκθεση που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την «Contini Art Gallery».θα λειτουργεί καθημερινά από τις 17 έως τις 27 Αυγούστου με ώρες επίσκεψης 11.00 έως 13.00 και 20.00 έως 22.00 ενώ ο κ. Valleri θα βρίσκεται καθημερινά στον χώρο της έκθεσης κατά τις ώρες 20:00-22:00 ώστε να ξεναγεί ο ίδιος τους επισκέπτες και να έχουν την ευκαιρία για μια προσωπική συζήτηση μαζί του.