Από τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΊΟΥ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τον καθορισμό των δημοτικών τελών για το 2024 κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου:

“Στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου της 5ης Δεκεμβρίου συζητήθηκε το θέμα των δημοτικών τελών. Η πρόταση, που τελικά υπερψηφίστηκε ήταν η διατήρηση για δεύτερη χρονιά των ίδιων συντελεστών.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ήταν η μόνη παράταξη που καταψήφισε την πρόταση. Η πρότασή της δε για δραστική μείωση των δημοτικών τελών και επέκταση των εκπτώσεων και σε άλλες ευπαθείς ομάδες ούτε καν συζητήθηκε.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καταψηφίζοντας έθεσε το θέμα της διπλοφορολόγησης των πολιτών από τους δήμους με τα ανταποδοτικά τέλη. Πολιτική καθαρά αντιλαϊκή.

Από την μια μεριά, η κεντρική εξουσία περικόπτει την χρηματοδότηση των Δήμων, καθώς τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών πηγαίνουν σε άλλες επιλέξιμες δαπάνες, όπως η χρηματοδότηση της βαρβαρότητας του πολέμου, η φοροασυλία εφοπλιστών και τραπεζών κλπ. Από την άλλη, οι Δήμοι ξαναφορολογούν τους πολίτες, για να καλύψουν τμήμα μόνο των καθημερινών τους αναγκών (καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός κλπ).

Στο  Δήμο Ι.Π.Μεσολογγίου γίνεται αποδεκτή, με την πολιτική που επιλέχθηκε διαχρονικά, η καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών του από ιδιώτες ( μαρίνα ,παραλιακή ζώνη κ.λ.π).

Αυτό, μαζί με την μη διεκδίκηση από την εκάστοτε κυβέρνηση αύξησης της επιχορήγησης, οδηγεί στην μετατόπιση των βαρών στους πολίτες μέσω και των Δημοτικών τελών.

Ο κάτοικος φτωχών οικισμών όπως Πεντάλοφος, Μάστρου, Γουριά θα πρέπει να πιστεύει ότι κατοικεί σε «άλλο πλανήτη» αφού καλείται να πληρώσει δημοτικά τέλη ακριβότερα από την Εκάλη και την Κηφισιά!!! Για του λόγου το αληθές: 1,78e/τ.μ στο Μεσολόγγι, 1,70e/τμ στην Εκάλη, 1,12e/τ.μ. στην Κηφισιά, αλλά μόλις 1e/τ.μ. στην γειτονική Πάτρα.

 

Δεν πείθουν κανένα ότι ασκούν φιλολαϊκή πολιτική μη κάνοντας αύξηση των Δημοτικών τελών. Εκτός αν κατοικούμε σε οικόπεδο-φιλέτο στον Άρη και απλώς δεν το έχουμε καταλάβει…

 

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των πολιτών, ενάντια σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης της ποιότητας της ζωής, με γνώμονα πάντα το δίκαιο των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων!!!”