Αφορμή για να με υποστείτε, μετά από αρκετό καιρό  είναι αλήθεια( και νομίζατε πως την γλιτώσατε) , είναι το παρακάτω δημοσίευμα που έφτασε στα χέρια μου και είναι απαραίτητο να το διαβάσετε  προκειμένου να υπάρξει συνέχεια στην σκέψη σας….

Που πάει λοιπόν ο νους σας; Ο δικός μου πήγε στις « ΖΥΜΩΣΕΙΣ»…( Λέξη όμως που βρήκαν κι αυτοί οι πολιτικάντηδες για να πουν για τις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στα εσωτερικά των κομμάτων για να αναδείξουν τα όργανά τους…).

Ζυμώσεις λοιπόν στην δημοτική ομάδα για προσθαφαιρέσεις σε άτομα  που θα της επιτρέψουν να διατηρηθεί στην εξουσία και να συνεχίσει το αναπτυξιακό έργο της και η ευμάρεια να κατακυριεύσει την πόλη….

Ζυμώσεις και στην αντιπολίτευση για το ποιος θα είναι ο πιο κατάλληλος να ηγηθεί στο ψηφοδέλτιο νίκης ,να διεμβολίσει  όλους τους άλλους χώρους και να προσφέρει στον τόπο νέα ματιά και προοπτική που θα μας βγάλει από το τέλμα….

Ζυμώσεις όμως και στους ανεξάρτητους που πρέπει να αποδείξουν την ανεξαρτησία τους και με αυτό το όπλο να κατακτήσουν τον ταλαιπωρημένο δήμο και να τον αναστήσουν μέσα από τις στάχτες του….

Ζυμώσεις βέβαια και στους πρώην( είναι και πολλοί πανάθεμά τους) που έχουν μάθει πλέον, και αφού ξέρουν, έφτασε η ώρα να συνεχίσουν από εκεί που είχαν αφήσει το εμπνευσμένο τους έργο και η ευημερία να πλανιέται σε όλη την περιοχή μας….

Ζυμώνουν ,όπως κάθε φορά, και οι διάφορες ομάδες από τέσσερες πέντε χωρίς να καταφέρνουν να γίνουν έξι ή εφτά για να διεκδικήσουν την συμμετοχή τους στα δρώμενα και να δώσουν μια ανάσα ζωής στην πολύπαθη πόλη μας και να κολυμπήσει σε ασφαλή ύδατα….

Και σκέφτομαι, μήπως όλη αυτή την ενέργεια για τις ζυμώσεις την  διοχετεύσουμε σε πραγματικά ζυμώματα ψωμιού, ζύμης κέικ και άλλων παρασκευασμάτων και να τα πουλάμε , με τη φίρμα της πόλης εννοείται , να βγάλουμε και κάνα φράγκο, σαν πόλη εννοώ, να βουλώσουμε και καμμιά τρύπα;

Τώρα, ερωτήματα του τύπου: Τι διάολο, έχει αυτή η θέση και έχει τόσους διεκδικητές; ,ή  πως θα τα βγάλουν πέρα αυτοί οι άνθρωποι με τόσες απαιτήσεις και ανυπέρβλητες δυσκολίες; ή ,αφού τα πράγματα είναι απελπιστικά δύσκολα, γιατί δεν τα βρίσκουν όλοι μαζί για το καλό του τόπου δηλαδή, αφού όλοι γι αυτό νοιάζονται;  δεν θα τα βάλω σε κουβέντα μιας και είναι απαντημένα στην σκέψη της καθεμιάς και του καθενός ανάλογα με τη στάση μας και τις  προσδοκίες μας είτε θέλουμε να μας ψηφίσουν είτε θέλουμε να ψηφίσουμε….

Ευχαριστώ το άρθρο της εφημερίδας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ της πόλης μας με διευθυντή τον Μάκο Γοργορίνη που δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουλίου του 1926 .

Ο βασικός λόγος που απεφάσισα να γράψω είναι για να υπάρχει ένα συγκριτικό στοιχείο το 2118 μ.Χ, 96 χρόνια μετά ,αφού τα στοιχεία μας δείχνουν ότι και πριν 96 χρόνια στην πόλη μας μιλούσαμε για τα ίδια ακριβώς πράγματα . Επίσης να υπάρχει και μία σοβαρή πρόταση για τις ζυμώσεις, όπως αυτή που καταθέτω παραπάνω…..

 

Κώστας Πούλος

 

Υ.Γ Πάντως καλό θα είναι να μην θορυβούμε, γιατί η πόλη κοιμάται…