Μια ακόμη ταινία μικρού μήκους από την Ομάδα Φιλαναγνωσίας του 2ου Λυκείου Μεσολογγίου έκανε “πρεμιέρα” σήμερα.

Η σημερινή ημέρα Κυριακή 10 Απριλίου δεν επιλέχθηκε τυχαία, αφού ημερολογιακά είναι η επέτειος της ηρωικής εξόδου του Μεσολογγίου και η ταινία είναι αφιερωμένη στον Εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό.

Κοινωνήστε Σολωμό” ο τίτλος της ταινίας αλλά καλύτερα για τη νέα παραγωγή της Ομάδας Φιλαναγνωσίας του 2ου Λυκείου Μεσολογγίου να διαβάστε την ανάρτηση της κυρίας Ελένης Πλακίδα φιλολόγου και υπεύθυνης της ομάδας:

“Κάθε φορά που μπαίνω σε μια σχολική τάξη και καλούμαι να “διδάξω” Σολωμό, νιώθω την έννοια του ρήματος “παραδίδω” σε όλο της το εύρος. Παραδίδω τα ιερά και τα όσια της φυλής στις επόμενες γενιές.
Έτσι και τώρα… κάλεσα τους μαθητές μου να κοινωνήσουν τον σολωμικό λόγο και να επικοινωνήσουν με τον Ποιητή.
Μέσα από τον δικό τους λόγο, τη δική τους στάση, το δικό τους εφηβικό βλέμμα, ένιωσα καθαρότερα τι σημαίνει ότι πρέπει να έχεις γεννηθεί μέσα στην ελληνική γλώσσα, για να καταλάβεις τον Σολωμό.
Ευχαριστούμε – και οι μαθητές μου κι εγώ προσωπικά – τον κ. Νίκο Κορδόση και την κ. Δέσποινα Κανελλή για την εμπιστοσύνη τους προς την Ομάδα Φιλαναγνωσίας.
Τους ευχαριστούμε για την αγάπη τους.
Τους ευχαριστούμε γιατί νιώθουμε ότι η ΔΙΕΞΟΔΟΣ είναι το “δικό μας σπίτι” κι είναι σπουδαίο να νιώθεις δικό σου σπίτι εκείνο που γεννήθηκε ο Ραζη-Κότσικας.
Θερμές ευχαριστίες στη συνεργάτιδά μας, θεατρολόγο κ. Άννα Μανθάτη.”