“Κάτοικος” Μεσολογγίου έχει γίνει το τελευταίο διάστημα η νεαρή μηχανικός, Χριστίνα Φούντζουλα  που θα είναι υποψηφία βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τη Νέα Δημοκρατία.

Στο πλαίσιο της προεκλογικής της εκστρατείας η νεαρή μηχανικός που ζει στη Ναύπακτο και έλκει  καταγωγή από τη μητέρα της από το Νεοχώρι Μεσολογγίου επισκέπτεται, σχεδόν, καθημερινά την ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου και συναντά πολίτες.

Στις συναντήσεις αυτές ανταλλάσσει απόψεις για τα προβλήματα και την προοπτική της Αιτωλοακαρνανίας, τονίζοντας ότι θα πρέπει οι νέοι να έχουν ενεργή συμμετοχή στα κοινά για να διαμορφώνουν πολιτικές για ένα καλύτερο αύριο.

 

Ποια είναι η Χριστίνα Φούτζουλα

Η Χριστίνα Φούντζουλα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ναύπακτο και έχει καταγωγή από το Νεοχώρι Μεσολογγίου. Αποφοίτησε  από την Πολυτεχνική Σχολή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ως Μηχανικός Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Είναι τελειόφοιτη υποψήφια Διδάκτωρ στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στον τομέα Βιομηχανικής Διοίκησης και Επιχειρησιακής Έρευνας με γνωστικό αντικείμενο την αξιολόγηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Δημόσια Διοίκηση. Γνωρίζει δύο ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γερμανικά).

Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών της σπουδών, εργάστηκε σε εταιρεία χρηματοοικονομικών συμβούλων. Κατόπιν της ολοκλήρωσης των σπουδών της εργάστηκε  στην εταιρία ΤΕΡΝΑ Α.Ε. για την κατασκευή του Αυτοκινητόδρομου «ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ». Παράλληλα, συμμετείχε, ως μέλος μελετητικών ομάδων, στην εκπόνηση Περιβαλλοντικών Μελετών.

Εργάστηκε ως σύμβουλος στη Γενική Γραμματεία Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στη συνέχεια ως συνεργάτης στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για το σχεδιασμό και υλοποίηση του ενιαίου τηλεφωνικού κέντρου εξυπηρέτησης πολιτών 1555 για τα ασφαλιστικά, εργασιακά και κοινωνικά θέματα του Υπουργείου.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και ασχολείται ερευνητικά με θέματα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Αξιολόγησης Επενδύσεων και Καινοτομίας. Σημαντική είναι η συμμετοχή  και παρουσίαση του ερευνητικού της έργου σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, καθώς και  οι δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Είναι ενεργό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ).