ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από την καταστροφική για το Μεσολόγγι αλλά και για την Αιτωλοακαρνανία γενικότερα εκπαιδευτική μεταρρύθμιση του σχεδίου ΑΘΗΝΑ. Τα αρνητικά αποτελέσματα, στην οικονομία του Μεσολογγίου αλλά και της Αιτωλοακαρνανίας δεν αμφισβητούνται πλέον από κανέναν.

10 χρόνια μετά είναι κοινά πλέον αποδεκτό ότι αποτελεί «όνειρο θερινής νυκτός» να καταστεί και πάλι το Μεσολόγγι η για περισσότερα από 30 χρόνια ζωντανή «φοιτητούπολη».

Το δυστύχημα είναι ότι, γι΄αυτό που έμεινε – για να θυμίζει το κραταιό ΤΕΙ που χωρίς αμφιβολία επεδείκνυε σπουδαίο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο – οι τοπικοί φορείς δεν επιδεικνύουν ενδιαφέρον, ώστε να καταστεί φιλικό και ελκυστικό για ακαδημαϊκή κοινότητα.

 Αυτές τις εικόνες αντικρύζουν όσοι κινούνται στο δρόμο που συνδέει το Μεσολόγγι με το Πανεπιστήμιο

Συγκεκριμένα, η κατάσταση των δρόμων που συνδέουν το πρώην ΤΕΙ και νυν Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών είναι απαράδεκτη, ο φωτισμός ανύπαρκτος, τα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ αραιά…, στέγαστρα στις στάσεις ανύπαρκτα.

Τα παραπάνω είναι ζητήματα που τώρα «κυκλοφορούν» πολύ γρήγορα, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, στους φοιτητικούς κύκλους, κάτι που μόνο θετικό αντίκτυπο δεν έχει για τη βιωσιμότητα στο Μεσολόγγι των τμημάτων.

Η επίλυση τους δεν απαιτεί τεράστια ποσά αλλά στοιχειώδη προγραμματισμό και ενδιαφέρον από πλευράς δήμου Μεσολογγίου.

Χαρακτηριστική άλλωστε ήταν και η σχετική ανάρτηση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστου Μπούρα για τα παραπάνω ζητήματα.