Στην ενίσχυση της προσπάθειας για τον καθαρισμό και την διάνοιξη δασικών δρόμων που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο σύνολο του ορεινού όγκου του Αρακύνθου, προέβη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την μετακίνηση στην περιοχή και δεύτερης μπουλντόζας.

Ήδη από τις 21 Μαΐου επιχειρούσε στην περιοχή ένα μηχάνημα της Περιφέρειας με αποστολή την αποκατάσταση της οδικής πρόσβασης σε δρόμους του βουνού οι οποίοι ήταν αδιάβατοι καθώς δεν είχε πραγματοποιηθεί καμία παρέμβαση για πάρα πολλά χρόνια.

«Η Περιφέρεια, συνδράμει το Δασαρχείο, όπως και σε άλλες περιπτώσεις που δεν άπτονται της αρμοδιότητάς της, για να ανοίξουν δρόμοι, οι οποίοι από την εγκατάλειψη είχαν καταστεί απροσπέλαστοι. Ο Περιφερειάρχης δείχνει, προσωπικό ενδιαφέρον για μια περιοχή ιδιαίτερα μεγάλου φυσικού κάλλους, η οποία επιβάλλεται να προστατευθεί, αλλά και να αναδειχθεί» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων, Θανάσης Μαυρομμάτης, ο οποίος παρακολούθησε από κοντά την εξέλιξη των εργασιών, την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021.

Η περιοχή του Αρακύνθου φιλοξενεί, πέραν των όσων την επισκέπτονται για λόγους φυσιολατρικούς ή άθλησης και δεκάδες κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και κυνηγούς οι οποίοι διευκολύνονται με την βελτίωση των οδικών προσβάσεων, οι οποίες εξυπηρετούν πρωτίστως το έργο της επιτήρησης και προστασίας του Αρακύνθου από την πυροσβεστική υπηρεσία, καθώς μέχρι τώρα πολλά σημεία της περιοχής ήταν απρόσιτα για τις δυνάμεις πρόληψης και πυρόσβεσης.

«Η Περιφέρεια με δικά της μηχανήματα θα συνεχίσει να προσφέρει έργο στον τόπο μας. Η εποχή της αδράνειας έχει περάσει ανεπιστρεπτί.  Θέλω να ευχαριστήσω τους χειριστές των μηχανημάτων μας για την αδιάλειπτη και επιμελημένη εργασία τους και να καλέσω όλους τους συμπατριώτες μας να γνωρίσουν, να προστατέψουν και κυρίως να αγαπήσουν και να αναδείξουν τις ομορφιές του τόπου μας», συμπλήρωσε ο κ. Μαυρομμάτης.