Από το ΔΣ του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής “Ο Άγιος Συμεών” εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τη μεταστέγαση των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας στο Μεσολόγγι: 

Με βαθιά ικανοποίηση, πληροφορηθήκαμε από τα διάφορα μέσα της Ιερής μας Πόλης, έντυπα και ηλεκτρονικά, ότι μετά από πολύμηνες προσπάθειες του γνωστού συμπολίτη μας βουλευτή κ. Σπήλιου Λιβανού και μετά την συνεργασία που είχε με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της μετεγκατάστασης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, στο κτίριο των παλαιών αποθηκών της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, που παραχωρήθηκε για τον σκοπό αυτό από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Είναι ένα έργο, του οποίου την υλοποίηση ζητούσαν κατά καιρούς, πολλοί  από τους συμπολίτες μας, όπως είχε κάνει και ο Σύλλογός μας δια του Προέδρου του  με παρεμβάσεις εγγράφως, καθώς και προσωπικές επαφές, με τις εκάστοτε αρχές των αρμόδιων Υπουργείων και οι οποίες δημοσιεύτηκαν στα τοπικά μέσα, του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου. Μάλιστα ο Πρόεδρός μας, είχε προτείνει και εναλλακτικές  λύσεις για την μετεγκατάσταση τότε (κατά την θητεία της προηγούμενης Δημοτικής
Αρχής) αλλά δυστυχώς δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες που έπρεπε, από τους αρμοδίους.

Όπως δε πληροφορηθήκαμε, το Ελεγκτικό Συνέδριο έδωσε την έγκριση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να προχωρήσει πλέον στην χρηματοδότηση του πολυαναμενόμενου αυτού έργου, το οποίο θα ωφελήσει τον τόπο μας και την  περιοχή της Αιτωλίας γενικότερα. Ήταν καιρός πλέον να σταματήσει η λειτουργία αυτού του ντροπιαστικού και απαράδεκτου για την πόλη μας κτιρίου, που σου έδινε την εντύπωση ότι ήταν γεμάτο ποντίκια και κατσαρίδες και να μεταφερθεί η  Αστυνομική Διεύθυνση, σε ένα ανακαινισμένο και με ανθρώπινες συνθήκες, κτίριο.

Έγινε δε γνωστό, ότι τις επόμενες εβδομάδες ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα επισκεφτεί το Μεσολόγγι, για να έχει και ο ίδιος προσωπική επαφή με  τις αρμόδιες αρχές, ώστε να αρχίσει σύντομα το έργο.

Εμείς σαν Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής, επειδή αγαπάμε τον τόπο μας και ενδιαφερόμαστε γι’ αυτόν (κάτι που δεν είδαμε να γίνεται από τους  τοπικούς άρχοντες σε αρκετές περιπτώσεις) νοιώθουμε την ανάγκη, να  ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε τον συμπολίτη μας βουλευτή κ. Λιβανό,  για τις συνεχείς προσπάθειες που κατέβαλε εδώ και αρκετό καιρό, στις συζητήσεις με τους αρμόδιους Υπουργούς και την έμπρακτη στήριξή του, ώστε να δοθεί  επιτέλους λύση στο σημαντικό αυτό θέμα, το οποίο είχε μείνει στάσιμο για αρκετό καιρό.

Ελπίζουμε δε, να έχουμε ξανά τον αξιότιμο συμπολίτη μας κ. Λιβανό συμπαραστάτη με ενεργό συμμετοχή και σε άλλα σημαντικά θέματα, που απασχολούν  ή μπορεί να απασχολήσουν τον τόπο μας, στο μέλλον. Του ευχόμαστε δε, καλή  συνέχεια και καλή επιτυχία, στην εκτέλεση των βουλευτικών του καθηκόντων.”