Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Μεσολογγίου, Γιώργος Λαγούδης σε δήλωσή του, σχετικά με τις επικρίσεις που άσκησε ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου για τη μη μείωση των τελών ύδρευσης, αναφέρει:

“Ο εύκολος καταγγελτικός λόγος, οι κραυγές και οι ανέξοδοι χαρακτηρισμοί θεωρούμε πως πρέπει να εκλείψουν κάποτε από την πολιτική ζωή του τόπου.

Όσοι ζητούν μείωση του τιμολογίου της ΔΕΥΑΜ προς το νοσοκομείο και ταυτόχρονα έχουν και θέση δημοτικού συμβούλου, άρα γνωρίζουν την κατάσταση της επιχείρησης, πιστεύουμε, ότι είναι λάθος να αντιμετωπίζουν τα πράγματα επιδερμικά. Γιατί με μισές αλήθειες δεν λύνονται τα σοβαρά προβλήματα του τόπου. Η λειτουργία της ΔΕΥΑΜ κρέμεται σε μία κλωστή και είναι γνωστό το χρέος και οι ευθύνες αυτών που την οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού.

Στο προηγούμενο συμβούλιο της ΔΕΥΑΜ ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Π. Παπαδόπουλος έθεσε το θέμα της μείωσης της τιμής χρέωσης του νερού προς το νοσηλευτικό ίδρυμα. Θα ήμασταν όλοι αγαπημένοι, αν αμέσως συμφωνούσαμε. Τίνος όμως το πρόβλημα θα λυνόταν; Του Νοσοκομείου; Της ΔΕΥΑΜ;

Ας αναλογιστούν όσοι υποβάλλουν αιτήματα κατά πόσο είναι υπεύθυνο μια καταχρεωμένη επιχείρηση να αποφασίζει αβίαστα για μειώσεις τιμολογίων; Δεν γνωρίζουν ότι τα σοβαρά θέματα χρειάζονται και σοβαρές λύσεις και οι σοβαρές λύσεις απαιτούν ενημέρωση, μελέτη, κοστολόγηση;

Παρόλα αυτά ως επιχείρηση και δημοτική αρχή δεν αρνηθήκαμε τις μειώσεις. Απλά ζητήσαμε χρόνο για να μελετήσουμε το θέμα, να το κοστολογήσουμε και να επανέλθουμε μόλις ξεπεραστεί και η δύσκολη συγκυρία του κορωνοϊού, που επιβαρύνει επιπρόσθετα την επιχείρηση οικονομικά.

Μια υπεύθυνη διοίκηση που συνεκτιμά όλα τα δεδομένα αυτό θα έπραττε.

Είμαστε και εμείς ευαίσθητοι και θέλουμε να βοηθήσουμε το νοσηλευτικό μας ίδρυμα. Άλλωστε η δημοτική αρχή παντού βάζει πλάτη. Δεν έχετε το μονοπώλιο της ευαισθησίας μόνο εσείς. Ούτε είσαστε εσείς οι καλοί και εμείς οι κακοί.

Ο αιφνιδιασμός και οι βεβιασμένες κινήσεις κάθε άλλο παρά συμβάλλουν στην άρση των αδιεξόδων στα οποία βρισκόμαστε από τα συσσωρευμένα χρέη στη ΔΕΥΑΜ.

Οι εμπειρότεροι ας μην κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν και ας δείξουν ωριμότητα.”