κλεισοβα messologgi

Τώρα που η Άνοιξη έχει μπει για τα καλά και σιγά σιγά θα κάνει την εμφάνιση του και το καλοκαίρι είναι η κατάλληλη ευκαιρία να αφήσεις στην άκρη τις δικαιολογίες και να προσπαθήσεις να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Βάλε τέρμα στα γνωστά “από αύριο” ή “από την Δευτέρα” και ξεκίνα από σήμερα χωρίς πίεση αλλά με αποφασιστικότητα. Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις κάποιους τρόπους με τους οποίους μπορείς να τα καταφέρεις.

 

Ξεκίνα να Γυμνάζεσαι

 

Έρευνες έχουν δείξει πως η άθληση έχει πολύ ευεργετικά αποτελέσματα στην ψυχολογία μας και σίγουρα και στην υγεία μας. Το να γυμναστείς δεν σημαίνει απαραίτητα 2 ώρες κάθε μέρα σε ένα γυμναστήριο, αλλά και 10 λεπτά μόνο αρκούν. Άλλωστε αν πιέζεις τον εαυτό σου να αθλείται καθημερινά μία ή δύο ώρες το πιο πιθανό είναι να κουραστείς και να το έχεις στο μυαλό σου σαν υποχρέωση παρά σαν ευχαρίστηση ότι κάνεις κάτι καλό για σένα.

 

Κάνε Ψυχανάλυση

 

Για να μπορέσεις να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου θα πρέπει πρώτα να καταλάβεις γιατί δρας με τον τρόπο που δρας και γιατί σκέφτεσαι με τον τρόπο που σκέφτεσαι. Από που προέρχονται οι κακές σκέψεις και τα αισθήματα λύπης που μπορεί να νιώθεις μέσα στην εβδομάδα. Η ψυχανάλυση εκτός των άλλων μπορεί αν σε βοηθήσει να διαχειρίζεσαι καλύτερα τα συναισθήματα σου, όπως το άγχος, την λύπη και την απογοήτευση καθώς και να σε κάνει να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση αυξάνοντας την αυτοεκτίμηση σου. Ο ψυχαναλυτής Dr. Γρηγόρης Βασιλειάδης μπορεί να δουλέψει μαζί σου και να σε βοηθήσει να βρεις αυτά που πάντοτε αναζητούσες για  τον εαυτό σου. Αν θέλεις πρώτα να κάνεις την έρευνα σου προτού επιλέξεις ποιον ψυχολόγο θα επισκεφτείς μπορείς εύκολα και γρήγορα από το σπίτι σου να ψάξεις στο διαδίκτυο.

 

Μάθε ένα Νέο Skill

 

Ένα νέο skill, μία νέα ξένη γλώσσα ή μία απλή νέα συνταγή μαγειρικής μπορεί να σε κάνει να νιώσεις ανανεωμένος και ικανός να αντιμετωπίσεις ότι σου επιφυλάσσει η καθημερινότητα. Βρες τι είναι αυτό που θέλεις να μάθεις και προσπάθησε για αυτό. Θα δεις αμέσως την διαφορά στην όρεξη σου και την σιγουριά που νιώθεις σε σένα.

 

Διάβασε Βιβλία Ψυχολογίας

 

Τα βιβλία ψυχολογίας είναι ένας εύκολος τρόπος να καταλάβεις κάποια πράγματα για την ψυχολογία από το σπίτι σου. Για να το κάνεις αυτό βέβαια θα πρέπει να είσαι ανοιχτός στην αυτο – κριτική και την κατανόηση των πράξεων σου. Υπάρχει ποικιλία επιλογών στο διαδίκτυο, αλλά και στα βιβλιοπωλεία και μπορείς να πάρεις την γνώμη των πωλητών ή ακόμη και διαφόρων αξιολογήσεων του διαδικτύου.

 

Κάνε Ποδήλατο

 

Για να μπορέσεις να γίνεις καλύτερος θα πρέπει που και που να δίνεις την ευκαιρία στον εαυτό σου να αδειάζει το μυαλό του από υποχρεώσεις. Μία χαλαρή βόλτα με ένα ποδήλατο στην θάλασσα, με παρέα ή όχι, είναι αυτό που χρειάζεσαι για να χαλαρώσεις και να επαναφορτίσεις. Αν αυτό δεν νιώθεις πως σε χαλαρώνει μπορείς να επιλέξεις αυτό που εσύ θέλεις αλλά σίγουρα δεν πρέπει να περιλαμβάνει ηλεκτρονικές οθόνες και συσκευές.