«Η Ελλάδα διαθέτει το μεγαλύτερο πακέτο στήριξης ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ευρωπαϊκή Ένωση», υποστήριξε σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον Flash της Θεσσαλονίκης, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας κος Βασίλης Φεύγας.

 

 

Ο κ. Φεύγας, αναφερόμενος στα ενεργειακά ζητήματα και τον δύσκολο χειμώνα που έχουμε μπροστά μας υποστήριξε ότι η χώρα μας, σε σύγκριση με τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, βρίσκεται σε πιο ευνοϊκή θέση. Αυτό, προκύπτει από την μεγάλη ανάπτυξη που έχει επιτευχθεί και δίνει τη δυνατότητα στην πατρίδα μας να διαθέτει το μεγαλύτερο πακέτο στήριξης ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στο γεγονός ότι δεν είναι πλήρως εξαρτημένη από τις ρωσικές πηγές ενέργειας ενώ έχουμε επενδύσει συστηματικά ως χώρα και σε άλλες μορφές ενέργειας τα τελευταία χρόνια, όπως οι ανανεώσιμες.

 

Αναφερόμενος στην άνοδο του Πρωθυπουργού και την παρουσία του στο βήμα της ΔΕΘ, ο κ. Φεύγας περιέγραψε πως ο κ. Μητσοτάκης, θα κάνει τον απολογισμό της τριετούς διακυβέρνησης της χώρας υπό την καθοδήγηση του όπως γίνεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις και ταυτόχρονα, θα περιγράψει και το όραμα του για την επόμενη τετραετία, η οποία θα ακολουθήσει τις εκλογές που θα διεξαχθούν το 2023.

Για τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ο κ. Φεύγας τόνισε ότι παρά τις κρίσεις που η παρούσα κυβέρνηση κλήθηκε να αντιμετωπίσει όπως η υγειονομική, η ενεργειακή σε συνδυασμό με έναν πόλεμο σε ευρωπαϊκό έδαφος, απολαμβάνει την στήριξη του ελληνικού λαού και ο πρωθυπουργός, θεωρείται καταλληλότερος του Αλέξη Τσίπρα για να κρατήσει το τιμόνι της χώρας. Αυτό όπως τόνισε χαρακτηριστικά «δείχνει η μεγάλη εικόνα» και αυτό κρατάμε, χωρίς ασφαλώς να σημαίνει ότι δεν συμμεριζόμαστε τις αγωνίες των πολιτών για την ακρίβεια αλλά και μια σειρά θέματα που τους απασχολούν.

 

Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα της νόμιμης επισύνδεσης στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη και το πώς αυτό εξελίσσεται, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, υποστήριξε πως πράγματι, είναι ένα θέμα σοβαρό και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, πρώτος ζήτησε να διαλευκανθεί πλήρως. Από εκεί και πέρα, όπως υποστήριξε, οι έρευνες κοινής γνώμης, αποτυπώνουν ξεκάθαρα πως το θέμα αυτό, αν και σοβαρό, δεν αποτελεί προτεραιότητα για τους πολίτες. Ως εκ τούτου, δεν δικαιολογείται η αντάρα που σηκώνει η αντιπολίτευση για το θέμα, δηλητηριάζοντας τόσο την πολιτική ζωή του τόπου, όσο και την ίδια την αξιοπιστία της.