Μέσα από δυο τηλεταινίες ζούμε την ιστορία από την αρχή.

Απόψε και αύριο στις 23:00, όσα ζήσαμε τους τελευταίους μήνες στο Αγρίνιο του ‘84 ζωντανεύουν και πάλι στις οθόνες μας.

Εκεί, γνωρίσαμε τον Χρήστο και τον Στρατή. Δύο δυνατούς, βαθιά πληγωμένους άντρες που η αγάπη τους για την ίδια γυναίκα, τους έχει κάνει εχθρούς. Η Μαρίνα, που πάντα αγαπούσε τον Στρατή, αποφασίζει να παντρευτεί τον Χρήστο. Δημιουργούν μια όμορφη οικογένεια με δύο κόρες που υπεραγαπούν, μέχρι τη στιγμή που η Μαρίνα ξαναβρίσκεται με τον Στρατή και αποφασίζουν να ζήσουν ό,τι απαρνούνταν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η μοίρα, όμως, είχε άλλα σχέδια. Η Μαρίνα φθάνει μέχρι το φόνο λίγο πριν χάσει και τη δική της ζωή. Ο Χρήστος μετά το θάνατό της μαθαίνει ότι αγαπούσε πάντα έναν άλλον άντρα και πάνω στον τάφο της ορκίζεται εκδίκηση. Η σύγκρουση των δύο αντρών είναι σφοδρή και συμπαρασύρει τα πάντα γύρω τους.

Μυστικά που για χρόνια ήταν κρυμμένα αρχίζουν να αποκαλύπτονται και τα ψέματα δεν μπορούν πια να σταθούν πουθενά. Ο έρωτας, όμως, πάντα βρίσκει μια χαραμάδα για να δώσει φως.

Ο Στρατής συναντά τη νεοφερμένη Ζέτα, και παρά τα πολλά εμπόδια δεν μπορούν να αγνοήσουν τα αισθήματά τους. Η Ζέτα φθάνει στο Αγρίνιο μαζί με τη Νίτσα κυνηγημένες και οι δυο από την ίδια τη ζωή, αναζητώντας ένα μέρος να νιώσουν ασφάλεια. Η Νίτσα έχει περάσει μια δύσκολη ζωή και δεν εμπιστεύεται τους ανθρώπους μέχρι που στο δρόμο της έρχεται ο Γιώργης, ο αδελφός του Χρήστου. Ανοιχτόκαρδος και καλοσυνάτος διεκδικεί τη Νίτσα από την πρώτη στιγμή που την αντικρίζει.

Η οικογένεια του Στρατή είναι το «Όνειρο» και οι άνθρωποί του. Η Διαμάντω, ο πιο κοντινός του άνθρωπος έχει τη δική της πονεμένη ιστορία και ένα παιδί που μεγαλώνει μόνη. Η Νίκη καλόκαρδη και περήφανη αγαπά τη νύχτα αλλά και τον Στρατή μόνο που εκείνος δε νιώθει το ίδιο. Η Μυρτώ το κορίτσι που πουλά λουλούδια, ο Πόντικας, η ψυχή του μαγαζιού, ο Πέρης, ο Φώτης, ο Μάικ, ο Σήφης στηρίζουν ο ένας τον άλλον σαν πραγματική οικογένεια.

Τώρα, ήρθε η ώρα να ξανανταμώσουμε τους χαρακτήρες που αγαπήσαμε και άλλαξαν τις νύχτες μας.

«Αυτή η νύχτα μένει» σε δύο τηλεταινίες, απόψε και αύριο στις 23:00, στον ALPHA.