Το γρίφο της εμπρηστικής επίθεσης σε ΙΧ που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στο Μεσολόγγι καλούνται να λύσουν οι διωκτικές αρχές, μιας η η ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου αφενός είναι μητέρα του τ. Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας Παυσανία Παπαγεωργίου και αφετέρου έχει συγγενική σχέση και με τον ιδιοκτήτη του αρχοντικού Κατσώτα που καιγόταν την ίδια ώρα στη Σταμνά. 

Λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα περίοικοι στη συμβολή των οδών Λεβίδου και Χαριλάου Τρικούπη στο Μεσολόγγι αντιλήφθηκαν ότι ΙΧ που βρισκόταν παρκαρισμένα σε πυλωτή πολυκατοικίας είχε τυλιχθεί στις φλόγες, άμεσα και αφού ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική και η Αστυνομία έγινε εκκένωση διαμερίσματος του 1ου ορόφου της πολυκατοικίας ακριβώς πάνω από το σημείο που ήταν παρκαρισμένο το ΙΧ και με πυροσβεστήρε έγινε προσπάθεια περιορισμού της πυρκαγιάς η οποία λίγο αργότερα κατασβέστηκε από την επέμβαση πυροσβεστών.

Το ευτύχημα ήταν ότι η πυρκαγιά περιορίστηκε στον μπροστινό τμήμα του ΙΧ καταστρέφοντας τη μηχανή του, χωρίς όμως να εξαπλωθεί προς το ντεπόζιτο βενζίνης.

Μαρτυρίες κάνουν λόγο για άτομο που απομακρύνθηκε από το σημείο του συμβάντος λίγα δευτερόλεπτα μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς και έτσι οι διωκτικές αρχές καλούνται να εντοπίσουν τον δράστη της επίθεσης.

Αξιοσημείωτο όπως αναφέραμε είναι το γεγονός ότι η ιδιοκτήτης του ΙΧ έχει συγγενική σχέση με τον ιδιοκτήτη του “Αρχοντικού Κατσώτα” που καιγόταν την ίδια περίπου ώρα στην Σταμνά με αποτέλεσμα οι διωκτικές αρχές να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και η επίθεση να έχει “πολιτικά” κίνητρα.