“Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εκδίδεται η παρούσα Ανακοίνωση, η οποία υπέχει θέση αποκατάστασης του Αντιστράτηγου (ε.α.) Ντζιμάνη Φώτιου του Δημητρίου.

Ο προαναφερόμενος αθωώθηκε με δύο αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, για τα αδικήματα:

  • της άμεσης συνέργειας στο έγκλημα της συγκρότησης και ένταξης ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που επιδιώκει τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων που προβλέπονται στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά και την επίτευξη οικονομικού οφέλους των μελών της,
  • της κατάχρησης εξουσίας κατ’ εξακολούθηση,
  • της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση και
  • της ψευδορκίας μάρτυρα.

Τα αδικήματα αυτά είχε κατηγορηθεί ότι διέπραξε τα έτη 2011-2012, όταν υπηρετούσε ως Διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, με το βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή.

Η παρούσα Ανακοίνωση εκδίδεται κατ’ εφαρμογή του άρθρου 7 του Ν.2713/1999, κατόπιν αιτήσεως του προαναφερόμενου ε.α. Αξιωματικού.” είναι η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για τον Αγρινιώτη απόστρατο πλέον στρατηγό του σώματος, ο οποίος αρκεί να υπογραμμίσουμε ότι μεταξύ άλλων για τα αδικήματα που κατηγορήθηκε και αθωώθηκε πανηγυρικά στην συνέχεια,  “πέρασε”το κατώφλι της φυλακής, με ότι ψυχοφθόρο συνεπάγεται αυτό για τον ίδιο, την οικογένειά του και τον κοινωνικό του περίγυρο.

Έτσι προφανώς και μετά την τελεσίδικη αθωωτική απόφαση της δικαιοσύνης ήρθε σήμερα η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. που έχει τον χαρακτήρα της τυπικής αποκατάστασης της φήμης του κ. Ντζιμάνη καθώς όταν είχε εμπλακεί το όνομα του στην υπόθεση ελαχιστότατοι ήταν αυτοί που είχαν πιστέψει σε ενδεχόμενη ενοχή του…

Όμως η ζημιά για τον ίδιο και την οικογένεια του έγινε…