Μετά από σχεδόν 9 μήνες δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από τον Δήμο Μεσολογγίου για την αποψίλωση των δέντρων

Κραυγή απόγνωσης από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πεντάλοφου, Γιώργο Μαζαράκη, ο οποίος κάνει λόγο για πλήρης αδράνεια και αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής.

Το θέμα της απομάκρυνσης των επικίνδυνων δέντρων στο άλσος Πενταλόφου παραμένει εννιά μήνες άλυτο, και συγκεκριμένα από τον περασμένο Οκτώβρη, από όταν έπεσαν τα δέντρα από τις μεγάλες καταστροφές που εκδηλώθηκαν στις 3 και 4 Οκτωβρίου 2019.

Έκτοτε ο Δήμος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως την 3η Σεπτεμβρίου 2020, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις, πλημμύρες, θυελλώδεις άνεμοι και χαλαζόπτωση) χωρίς ωστόσο να έχει προβεί σε ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Έπειτα από επίμονες ενέργειες και πιέσεις του Σωματείου «Acheloos Grow Up» και της Τοπικής Κοινότητας Πενταλόφου, μετά από χρόνια άκαρπων προσπαθειών, το Δασαρχείο Μεσολογγίου άναψε το «πράσινο φως» και έδωσε την άδεια στον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου να κόψει τα δέντρα και να διαθέσει τα ξύλα στους κατοίκους της Κοινότητας. Ωστόσο, από πλευράς Δήμου δεν έχει γίνει καμία ενέργεια με αποτέλεσμα τα δέντρα να συνεχίζουν να κρέμονται με κίνδυνο πάνω από τα κεφάλια των περαστικών.

Το γεγονός αυτό θέλησε να καταγγείλει δημοσίως ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πενταλόφου, Γιώργος Μαζαράκης, ο οποίος έκανε στο iAitoloakarnania.gr την ακόλουθη δήλωση:

«Παρότι έχουν περάσει αρκετοί μήνες, η δημοτικής αρχής δεν έχει επιδείξει την παραμικρή ευαισθησία για το θέμα του άλσους, παρά μόνο εισπράττουμε εδώ και αρκετό καιρό την πλήρη αδράνεια και αδιαφορία με αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Καλούμε τον Δήμο να παρέμβει άμεσα στον χώρο και να συντονίσει την απομάκρυνση των πευκών προκειμένου να προλάβουμε τον επόμενο χειμώνα και να προχωρήσουμε την ανάπλαση. Έχουν παραλάβει άλλωστε απ’ την προηγούμενη δημοτική αρχή Καραπάνου έτοιμη μελέτη και χρήματα για το συγκεκριμένο έργο, το οποίο μαζί με τη παιδική χαρά εντάχθηκαν στο πλήθος των συνεχιζόμενων έργων του προϋπολογισμού 2020. Οι κάτοικοι του Πενταλόφου αναμένουν τις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής και όπως μου μεταφέρουν δηλώνουν την πρόθεσή τους να συμβάλλουν εθελοντικά σε ό,τι χρειαστεί. Ελπίζουμε να παραδοθεί επιτέλους ένας σύγχρονος χώρος πρασίνου στους Πενταλοφιώτες»

 

Πηγή: iaitoloakarnania.gr