Έτοιμα για να λειτουργήσουν ξανά τα Λύκεια σε Μεσολόγγι, Αιτωλικό και Οινιάδες” αναφέρεται ότι είναι σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, αργά το βράδυ της Παρασκευής 8/5.

Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι από πλευράς δήμου έχουν διατεθεί σε όλες τις σχολικές μονάδες τα απαραίτητα προστατευτικά υλικά (αντισηπτικά, καθαριστικά, μάσκες, μεμβράνες κλπ.) που απαιτούνται σύμφωνα με τις οδηγίες και τις συστάσεις από το Υπουργείο Παιδείας και τον ΕΟΔΥ και ότι έχει υπάρξει μέριμνα ώστε από Δευτέρα να γίνονται εκτεταμένοι καθαρισμοί στα σχολεία ακόμη και κατά τη λειτουργία τους.

Παράλληλα με την ίδια ανακοίνωση τύπου από το δήμο Μεσολογγίου έγινε γνωστό ότι:

“Το σχολικό συγκρότημα του Λυκείου Νεοχωρίου, ανήμερα της εορτής του πολιούχου του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος συνοδευόμενος από την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης, κα Μέμη Γούργαρη.
Τον Δήμαρχο και την κα Γούργαρη υποδέχτηκε ο Διευθυντής του Λυκείου Δημήτρης Λιαπίκος , ο οποίος τους ενημέρωσε για την προετοιμασία του σχολείου ενόψει της επανέναρξης μαθημάτων για την Γ΄ Λυκείου την προσεχή Δευτέρα. Όπως είπε ο κ. Λιαπίκος το σχολείο είναι έτοιμο, έχουν παρθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης για τη νόσο του κορωνοϊού και ευχαρίστησε την δημοτική αρχή για το ενδιαφέρον και την αποδοτική συνεργασία.
Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος τόνισε πως απαιτείται υπευθυνότητα και εγρήγορση ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά και σταδιακά να επανέλθει η κανονικότητα.”