Πάνδημη ήταν η σημερινή κινητοποίηση διαμαρτυρίας στο Μεσολόγγι ενάντια στην υποβάθμιση του νοσοκομείου της πόλης.

Χιλιάδες κάτοικοι όλων των ηλικιών συμμετείχαν στην πορεία από το νοσοκομείο έως την κεντρική πλατεία για να διαδηλώσουν την οργή και αγανάκτησή του για την υποστελέχωση του νοσοκομείου.

Το πλήθος στην κεντρική πλατεία σήμερα δεν μπορεί να συγκριθεί με καμιά ανάλογη συγκέντρωση του παρελθόντος.

Κάτι που υποδηλώνει τη σωρευμένη αγανάκτηση για την συνεχιζόμενη υποβάθμιση τόσο του νοσοκομείου,  όσο και άλλων δημοσίων δομών της περιοχής. Άλλωστε, πλέον είναι ορατά τα αποτελέσματα του καταστροφικού σχεδίου ΑΘΗΝΑ πριν 10 χρόνια που «μηδένισε» την ακαδημαϊκή κοινότητα της πόλης.

Οι συγκεντρωμένοι μετά τις ομιλίες στην κεντρική πλατεία κατευθύνθηκαν με πορεία στο νομαρχιακό μέγαρο όπου και επέδωσαν το ψήφισμα διαμαρτυρίας με τα αιτήματά τους στον Αντιπεριφερειάρχη, Θανάση Μαυρομμάτη.

Ο κ. Μαυρομμάτης μεταξύ άλλων υπογράμμισε την αναγκαιότητα σωστής και αυτόνομης λειτουργίας στην Αιτωλοακαρνανία, των νοσοκομείων Μεσολογγίου και Αγρινίου.

 

Η σημερινή κινητοποίηση οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου και έτυχε την υποστήριξης του δήμου, του εργατικού κέντρου και μιας πλειάδας συλλογικών φορέων της περιοχής.

Αίτημα ήταν να ενισχυθεί άμεσα το νοσοκομείο Μεσολογγίου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την πλήρη λειτουργία όλων των κλινικών και των τμημάτων του και η αυτονόμησή του από το νοσοκομείο Αγρινίου. 

Ως MessolonghiNews εκτιμούμε ότι με τη μαζική τους συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση οι κάτοικοι του Μεσολογγίου και της ευρύτερης περιοχής έστειλαν ηχηρό μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση, ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.