Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί στο Μεσολόγγι το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, έξω από το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την τραγωδία των Τεμπών.

Με κεντρικό σύνθημα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» και το μήνυμα «Δεν ξεχνάμε – Δεν συγχωρούμε», πολίτες και συλλογικότητες καλούν σε συμμετοχή στη συγκέντρωση, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα και απόδοση ευθυνών για το πολύνεκρο δυστύχημα που συγκλόνισε τη χώρα.

Η κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων που πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, με στόχο να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη των θυμάτων αλλά και να αναδειχθεί το αίτημα για ασφαλείς μεταφορές και ουσιαστικές αλλαγές στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Οι διοργανωτές τονίζουν ότι η παρουσία των πολιτών αποτελεί μήνυμα ότι η κοινωνία δεν ξεχνά την τραγωδία και συνεχίζει να διεκδικεί αλήθεια, διαφάνεια και λογοδοσία.

Η συγκέντρωση στο Μεσολόγγι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, στις 12:00, μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης.