Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της δυνατότητας που μπορεί να παρέχει η Αυτοδιοίκηση σε όσο το δυνατόν ευρύτερα κοινωνικά στρώματα προκειμένου να έρθουν σε επαφή με την τέχνη, και εν προκειμένω με την τέχνη του κινηματογράφου, η Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας Τομέας πολιτισμού διοργανώνει εννιά  θερινές κινηματογραφικές προβολές σε διαφορετικές πόλεις  της Αιτωλοακαρνανίας της ταινίας «…για Πάντα».

Oι προβολές του SUMMER CINEMA, ΚΙΝΗΤΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ για το μήνα Ιούλιο θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

  • 18 Ιουλίου Θέρμο/κεντρική πλατεία Θέρμου

  • 23 Iουλίου Αστακός /Αύλειος χώρος του παδικού σταθμού Αστακού

  • 28 Ιουλίου Ι. Π. Μεσολογγίου/ Αύλειος χώρος του Τρικούπειου  πολιτιστικού κέντρου Μεσολογγίου.

H ταινία είναι ελληνικής παραγωγής, με γνωστούς και αγαπημένους από το ελληνικό κοινό ηθοποιούς. Πρόκειται για την ταινία «…για Πάντα» με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Τσιμιτσέλη & Κατερίνα Γερονικολού.

Ο Γιάννης Παπαδάκος σκηνοθετεί τον Γιάννη Τσιμιτσέλη και την Κατερίνα Γερονικολού σε μία ταινία για τις ανθρώπινες σχέσεις στην σύγχρονη κοινωνία, με άρωμα βινυλίου, γυρισμένη στις ομορφότερες γειτονιές της Αθήνας.

Στόχος της Περιφέρειας είναι η στήριξη του πολιτισμού μέσω της διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων ώστε να  διαχέεται το αίσθημα της αισιοδοξίας και της ψυχικής ανάτασης των πολιτών μας, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη για όλους χρονική περίοδο. Είναι σημαντικό στις μέρες της οικονομικής δυσπραγίας που βιώνει η χώρα μας να δημιουργούνται μέσα από την πολιτισμό διδακτικά συμπεράσματα, ειδικά προς τους νέους, μέσα από δρώμενα με ψυχαγωγικό χαρακτήρα.