Με το δημοφιλές project Fish from Greece Cooking Academy που υλοποιεί για 5η χρονιά, η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) επενδύει στην ενημέρωση για την Ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια των σπουδαστών σε Σχολές Μαγειρικής, μέσω βιωματικών workshops από φημισμένους Έλληνες chefs, συνδυάζοντας την εκπαίδευση μαγειρικής με τη γευσιγνωσία και αναδεικνύοντας φρεσκάδα, γεύση, ποιότητα και θρεπτικά συστατικά των φρέσκων ελληνικών ψαριών εκτροφής Fish from Greece.
Το 2024 η ΕΛΟΠΥ χορήγησε ψάρια Fish from Greece για τα μαθήματά των φοιτητών στις σχολές μαγειρικής Le Monde Institute of Hotel & Tourism Studies στην Αθήνα και IEK Delta 360 στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, στα Fish from Greece Cooking Academy workshops, οι chefs Σωτήρης Ευαγγέλου, Παναγιώτης Γιακαλής, Παύλος Σφηκάκης, Γιώργος Βαγιωνάς και Αριάδνη Πούλιου ενημέρωσαν τους σπουδαστές των παραπάνω σχολών και του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ στην Αθήνα, για τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη των φρέσκων ελληνικών ψαριών εκτροφής και μαγείρεψαν πρωτότυπες γευστικές συνταγές.
“Μέσω του Fish from Greece Cooking Academy, η ΕΛΟΠΥ υποστηρίζει τα προϊόντα της Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας, συνεισφέρει στην ολοκληρωμένη ενημέρωση και εκπαίδευση των μελλοντικών chefs και επενδύει στη νέα γενιά μαγείρων και το μέλλον της ελληνικής γαστρονομίας.
Ευχαριστούμε τις Σχολές και τους chefs για τις γευστικές διαχρονικές συνεργασίες μας.” υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της ΕΛΟΠΥ.
Fish from Greece
Τα φρέσκα ελληνικά ψάρια εκτροφής “Fish from Greece” διακρίνονται για την απαράμιλλη φρεσκάδα, την υπέροχη γεύση, την εξαιρετική ποιότητα και τα πλούσια θρεπτικά συστατικά τους. Αναπτύσσονται στο φυσικό τους περιβάλλον, την πεντακάθαρη και διαυγή θάλασσα της Ελλάδας, σύμφωνα με αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τρέφονται με εξαιρετικής ποιότητας, πλήρως ισορροπημένες, μη γενετικά τροποποιημένες ιχθυοτροφές