Γράφει η Φανή Σωτηρίου
Τα Ρέτσινα, ένας πανέμορφος οικισμός του Δήμου  Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, πήραν το προηγούμενο Σαββατόβραδο, στις 16 του μήνα , μιαν ιδιαίτερη όψη καθώς έγιναν πόλος έλξης πολλών επισκεπτών με τις καθιερωμένες γιορταστικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, που κάθε χρόνο διοργανώνει  εκεί ο  σύλλογός τους.
Ο οικισμός, με τα νοικοκυρεμένα και περιποιημένα σπίτια του και τους φιλόξενους κατοίκους του,  μοιάζει ιδιαίτερα όμορφος καθώς είναι χτισμένος σε ύψωμα του Αράκυνθου, μέσα σε πυκνόφυτη βλάστηση, που διατηρεί τη βιοποικιλότητά της, χαρίζοντας καταφύγιο σε πολλά είδη  της ελληνικής πανίδας  και φαντάζει από μακριά  λες και επιτηρεί το γύρω πανέμορφο τοπίο, καμαρώνοντας για τα φυσικά χαρίσματα, που τον προίκισε η φύση.
Όσοι, λοιπόν, βρέθηκαν εκεί, το Σάββατο το βράδυ έζησαν στιγμές αισθητικής απόλαυσης και χαράς, αφού είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παραδοσιακούς χορούς, από χορευτικά συγκροτήματα της πόλης και της περιοχής μας.

Ξεχωριστό, μέσα σ’ όλα τ’ άλλα ήταν το χορευτικό του Πνευματικού Κέντρου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, που με περίσσια χάρη και σεβασμό στον άνθρωπο παρουσίασε υπέροχους κρητικούς χορούς. Ήταν πραγματικά για τους παρευρισκόμενους εκεί θεατές ένα «άγγιγμα ψυχής».
Οι χορευτές και οι χορεύτριες, πραγματικές «αέρινες υπάρξεις», χάρισαν με το χορευτικό τους ταλέντο στιγμές αισθητικής απόλαυσης και χαράς σε όλους.
Τέτοιες δραστηριότητες, όπως η επαφή με την τέχνη του χορού, προσφέρουν ικανοποίηση στον άνθρωπο και του δίνουν τη δυνατότητα να αναπτύσσει τα ενδιαφέροντά του, τα ταλέντα του, τον ξεκουράζουν, τον εκτονώνουν, τον διασκεδάζουν, του διευρύνουν τους πνευματικούς του ορίζοντες, τον ευαισθητοποιούν σε θέματα της σύγχρονης ζωής, ενώ τον κάνουν να νιώθει ιδιαίτερα δημιουργικός.
Αξίζουν σε όλους τους συγχαρητήρια και ιδιαίτερα στους δασκάλους του χορού, κ. κ. Αντώνη Μαρούδα  και Άγγελο Σταμάτη για όλη την παρουσίαση!