Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Καραπάνος σε του δήλωση επαναφέρει το ζήτημα της απόδοσης ανταποδοτικών πόρων από την ΕΥΔΑΠ στους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας για τη λειτουργία του ταμιευτήρα του Αγίου Δημητρίου, που ουσιαστικά αποτελεί εκτροπή του Ευήνου ποταμού προς το λεκανοπέδιο.
«Με δεδομένη την οικονομική δυσπραγία των νέων δήμων σήμερα είναι απαραίτητο όσο ποτέ η διεκδίκηση ανταποδοτικού πόρου από την ΕΥΔΑΠ για τον ταμιευτήρα του Αγίου Δημητρίου που ως γνωστό έχει κατασκευασθεί στην ορεινή Ναυπακτία.
Εδώ και δεκαπέντε χρόνια, με τα νερά του Ευήνου ξεδιψά το λεκανοπέδιο και ταυτόχρονα η Αιτωλοακαρνανία χάνει ένα μεγάλο μέρος του υδάτινου πλούτου της, με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία, αλλά κυρίως στο φυσικό περιβάλλον.
Είναι αδιανόητο περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας να μην έχουν δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης, ενώ κάλλιστα η ΕΥΔΑΠ θα μπορούσε να είχε αναλάβει το κόστος της κατασκευής τους.
Συνεπώς, θα πρέπει άμεσα οι βουλευτές και οι δήμαρχοι της περιοχής να προβούν στις δέουσες ενέργειες, ώστε επιτέλους να δοθεί ο ανταποδοτικός πόρος. Προσωπικά θα στρατευτώ με όλες μου τις δυνάμεις για την επίτευξη του στόχου» σημείωσε στη δήλωσή του ο κ. Καραπάνος.