Πέντε χρόνια συμπληρώνονται αύριο από το θάνατο του αείμνηστου Δημάρχου Μεσολογγίου Τάκη Παλκογιάννη.
Διετέλεσε δήμαρχος Μεσολογγίου την τετραετία 1995-98 καθώς και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου της πόλης τις περιόδους 1987-90 και 1999-02 χάνοντας και τις δυο φορές για μερικές δεκάδες ψήφων τη δημαρχία.
Επί δημαρχίας του σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν σε συνεργασία και με άλλους φορείς (νομαρχία, ΥΠΕΧΩΔΕ κλπ.) σημαντικά έργα για την πόλη του Μεσολογγίου όπως ο ΧΥΤΑ, οι περιφερειακές λεωφόροι, η πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου και ο ποδηλατοδρόμος προς την Τουρλίδα. Επίσης επί δημαρχίας του ολοκληρώθηκε η υδροδότηση του Μεσολογγίου από τον Εύηνο.
Σημαντική ήταν η συμβολή του στην αναβάθμιση του ρόλου της πόλης του Μεσολογγίου με πιο σημαντική την καθιέρωση της διέλευσης της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας από το Μεσολόγγι.
Διατηρούσε άριστες σχέσεις με τους πολιτικούς «φίλους και εχθρούς» αφού πάντα είχε ως γνώμονα την προώθηση λύσεων σε προβλήματα του Μεσολογγίου.
Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελεί η έγκριση της απευθείας χρηματοδότησης του Δήμου Μεσολογγίου για την κατασκευή του ΧΥΤΑ στο Μεσολόγγι το 1998 με 1 δις. Δρχ. από τον τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη, έχοντας στο «πλευρό» του για την επίτευξη του στόχου τους τότε νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας Γιάννη Βαΐνα και τον πρόεδρο της ΤΕΔΚ Θύμιο Σώκο.
Από τις τελευταίες προτάσεις που κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο ήταν η σύσταση Οργανισμού για τη λειτουργία των πεζοδρόμων και κανονισμού Απόδοσης Τιμών από το δήμο, οι οποίες φυσικά ποτέ δεν υλοποιήθηκαν αφού τον πρόλαβε το μοιραίο…