Δεν ισχύει η χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία λόγω εσφαλμένης ενσωμάτωσης των αρχικών 34 θετικών δειγμάτων από τους αστυνομικούς 

Στο μέτωπο της COVID-19 καλά είναι τα νέα που “φέρνει” η BlackFriday στην Αιτωλοακαρνανία καθώς ο επαναληπτικός μοριακός έλεγχος σε δείγματα από 34 αστυνομικούς της αστυνομικής διεύθυνσης Ακαρνανίας στο Αγρίνιο έδειξε ότι δεν έχουν προσβληθεί από τη νόσο, δηλαδή είναι αρνητικοί και ως εκ τούτου λήγει ο συναγερμός.

Με τη γνωστοποίηση του “αρνητικού” των αποτελεσμάτων, όμως, να γίνεται αργά χθες το βράδυ και αφότου ο ΕΟΔΥ του είχε ανακοινώσει ως θετικούς χθες προσμετρώντας τους στη λίστα των κρουσμάτων που ανακοινώθηκε για την Αιτωλοακαρνανία. Συνεπώς χθες στο νομό τα κρούσματα ήταν 8 και όχι 42…

Αισιοδοξία όμως προκαλεί και το γεγονός ότι αρνητικά στη COVID-19  ήταν και 40 “ύποπτα” δείγματα που εστάλησαν για εξέταση (μοριακός έλεγχος) από το Νοσοκομείο Μεσολογγίου τα αποτελέσματα των οποίων γνωστοποιήθηκαν και αυτά αργά χθες βράδυ, στα δείγματα περιλαμβάνονται και αυτά στελεχών του δήμου Μεσολογγίου που είχαν έρθει σε επαφή με συνάδελφό τους που είχε βρεθεί θετικός.

Επιπρόσθετα και σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Αγρινίου στα λύματα της περιοχής δεν καταγράφεται η ύπαρξη ιικού φορτίου της COVID-19.

Τα παραπάνω όμως σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να δημιουργήσουν συνθήκες εφησυχασμού  και χαλάρωσης των μέτρων προφύλαξης από την COVID-19, καθώς είναι γεγονός ότι για την  έξαρση της COVID-19 στην Αιτωλοακαρνανία, με τα ολέθρια αποτελέσματα (σ.σ. τουλάχιστον πέντε θάνατοι σχετιζόμενων με τη νόσο) που καταγράφηκε τον Νοέμβριο υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι οφείλεται κύρια, στην μη τήρηση των μέτρων προφύλαξης και ιδιαίτερα της αποφυγής του συγχρωτισμού σε συναθροίσεις.