Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ενημερώνει τους πιστούς ότι και φέτος, με μέριμνα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί από τον Πανάγιο Τάφο του Κυρίου στην τοπική Εκκλησία, προκειμένου να διανεμηθεί έγκαιρα στις Ενορίες της περιοχής για την Ανάσταση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο και την παραλαβή του από τους επιτετραμμένους, η μεταφορά του Αγίου Φωτός θα πραγματοποιηθεί με προγραμματισμένες ολιγόλεπτες στάσεις σε κομβικά σημεία της Αιτωλοακαρνανίας, ώστε ιερείς, εκκλησιαστικοί επίτροποι και πιστοί να μπορούν να το παραλάβουν και να το μεταφέρουν στις κατά τόπους Ενορίες.
Ειδικότερα, το δρομολόγιο της μεταφοράς θα πραγματοποιήσει τις εξής στάσεις:
- Έξοδος Ιονίας Οδού για Ναύπακτο – 22:00
- Σ.Ε.Α. Ευηνοχωρίου – 22:15
- Κόμβος εξόδου Ιόνιας Οδού για Αγρίνιο – Χαλίκι – 22:30
- Κόμβος Συκιάς – 22:40
- Κόμβος Ερμίτσας – 22:50
Η Ιερά Μητρόπολη καλεί όσους επιθυμούν να παραλάβουν το Άγιο Φως, ώστε να το μεταφέρουν στους ναούς και στις ενορίες τους, να προσέλθουν απευθείας στα παραπάνω σημεία, όπου θα πραγματοποιούνται σύντομες στάσεις για την παράδοσή του.
Η άφιξη του Αγίου Φωτός αποτελεί κάθε χρόνο μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές της Μεγάλης Εβδομάδας, καθώς μεταφέρει το μήνυμα της Ανάστασης και της ελπίδας σε κάθε γωνιά της Αιτωλοακαρνανίας.